Nenad Jezdić dobio uglednu glumačku nagradu Miloš Žutić

Kultura 13. sep 201915:22 > 15:31
N1

Uglednu glumačku nagradu Udruženja dramskih umetnika Srbije - nagradu Miloš Žutić za 2018. godinu dobio je dramski umetnik Nenad Jezdić, za ulogu Jožefa Kantora u predstavi Kralj Betajnove, Ivana Cankara, u režiji Milana Neškovića, u produkciji Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Nagrada će mu biti uručena u nedelju 22. septembra, odmah nakon izvođenja predstave Kralj Betajnove, na sceni Ljuba Tadić JDP-a.

Glumac Nenad Jezdić je 24. laureat Nagrade „Miloš Žutić“, koju UDUS dodeljuje za najbolje glumačko ostvarenje na našim profesionalnim scenama, premijerno izvedenim u pozorišnoj sezoni. U konkurenciji je bilo 16 glumaca sa glumačkim ostvarenjima izvedenim u periodu od 1. jula 2017. do 30. juna 2018. godine.

Žiri je većinom glasova odluku doneo 13. juna 2019. godine, a radio je u sastavu: Dragana Đukić, Branislav Zeremski, Nataša Marković, Irfan Mensur i Nebojša Milovanović (predsednik žirija). 

Nagrada se sastoji od plakete sa likom Miloša Žutića – rad akademskog vajara Zvonka Novakovića, unikatne diplome na pergamentu – rad akademskog slikara i scenografa Geroslava Zarića i novčanog iznosa.

Dodelu Nagrade Miloš Žutić pomažu Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i Sekretarijat za kulturu Grada Beograda, navodi se u saopštenju Udruženja dramskih umetnika Srbije.