Filharmonija odlaže Diznijevu Fantaziju iz bezbednosnih razloga

Kultura 29. jun 201911:58 > 12:01
Promo/Beogradska filharmonija

Koncert na otvorenom Beogradske filharmonije zakazan za 30. jun na Ušću se odlaže, i to iz bezbednosnih razloga, navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, zbog obilne kiše koja je pala u četvrtak uveče i natopila zemljište, procena svih relevantnih službi za procenu bezbednosti je da teren nije siguran za publiku, jer ne može da nosi binu tešku više desetina tona.

POVEZANE VESTI

„Umesto Diznijeve Fantazije uživo, jedina moguća opcija bi bila da organizujemo rvanje Mini Maus i Snežane u blatu do kolena. Šalu na stranu, ovo je jedna od najtežih odluka koju smo morali da donesemo. I pored velike želje ne samo 105 muzičara, šefa-dirigenta Gabrijela Felca i produkcije Beogradske filharmonije, već i brojne publike koja se meri u desetinama hiljada i koja je željno očekivala ovaj događaj, i najmanji rizik u vezi sa bezbednošću koncerta, dovoljan je da budemo maksimalno odgovorni i pronađemo nov termin za naš Treći koncert na otvorenom“, rekao je Ivan Tasovac.

Promo/Beogradska filharmonija

Beogradska filharmonija je najavila izvođenje Diznijeve Fantazije uživo za 23. jun i odložila koncert zbog crvenog meteo alarma i vremenskih nepogoda, ali je uspela da celokupnu produkciju pomeri za 30. jun. Međutim, oluja koja je zadesila Beograd u četvrtak uveče tokom koje je palo 27 litara kiše po kvadratnom metru, napravila je novi niz neprilika zbog kojih će Filharmonija potražiti novi datum za koncert na otvorenom, a koji će biti naknadno objavljen.