Odložen koncert na otvorenom Beogradske filharmonije

Kultura 23. jun 201912:57 > 13:00
Promo/Beogradska filharminija

Koncert na otvorenom Beogradske filharmonije, koji je trebalo da se večeras održi na Ušću, odlaže se za nedelju 30. jun zbog najavljenih vremenskih nepogoda i crvenog meteo alarma na koji je upozorio Republički Hidrometeorološki zavod Srbije.

Izvođenje Diznijeve fantazije pomereno je za sledeću nedelju u 20.30. Iako je sve bilo spremno za izvođenje Diznijeve Fantazije uživo, Filharmonija je odlučila da izuzetno komplikovanu produkciju pomeri za naredni vikend, navodi se u saopštenju Beogradske filharmonije.

„Da ovo nije koncert na kome se očekuje toliko puno dece, potpuno bih mirno podsetio da je i na Vudstoku padala kiša i nikome nije smetala. Ali ovo je specifičan događaj na koji dolazi puno beba i klinaca, i upravo smo zbog njih doneli ovu odluku, da sačekamo narednu nedelju za Diznijevu Fantaziju“, rekao je direktor Beogradske filharmonije Ivan Tasovac.

Tako će Filharmonija dočekati desetine hiljade ljudi iz svih krajeva zemlje, zajedno sa šefom-dirigentom Gabrijelom Felcom na tradicionalnom filharmonijskom pikniku na Ušću nedelju dana kasnije – 30. juna uz animirani spektakl svih vremena i čuvene numere klasične muzike koje će orkestar uživo izvoditi ispod velikog ekrana.