Ploča ženskih pop i jazz vokala, posvećena Mileni Dravić i Jadranki Pejanović

Kultura 30. maj 201918:17 > 18:23
N1

UK Parobrod nastavlja sa promocijom svog projekta posvećenom džez muzici. Ploča pod nazivom "Ženski pop i jazz vokali u klavir holu Arsena Dedića" predstavljena je sinoć u rezidenciji američkog ambasadora.

Beograd voli Arsena Dedića, ne samo zbog koncerata koji mu se posvećuju, već i zbog toga što je jedan od retkih koji ima svoj hol u UK Parobrod. Nastavkom projekta prethodnog LP-a “Pijanisti pop i jazz klasici u klavir holu Arsena Dedića” odaje se počast nekim od najvećih izvođača džez muzike.

Pedeset godina od izvođenja Kose u Beogradu, zahvaljujući Miri Tarilović, veliki koncerti dve jazz dive Gabi Novak i Bisere Veletanlić, deluju kao dva odvojena događaja, a ipak zajedno pričaju priču o doprinosu velikih ženskih umetnika celokupnoj kulturi. Ova ploča je i posvećena dvema damama.

„Ploča se desila na četiri koncerta u klavir holu Arsena Dedića u Parobrodu, a posebna je iz dva razloga – jer je posvećena dvema ženama, jedna je Milena Dravić koja uprkos silnoj želji na žalost nije stigla da dođe na taj koncert, a druga je Jadranka Pejanović koja je kao izveštač N1 pratila sve ove koncerte“, rekao je producent ploče Zlatko Crnogorac.

Kako je najavljeno, ovim LP-jem se ne projekat stvaranja i beleženja muzike u klavir holu Arsena Dedića ne završava i u budućnosti možemo očekivati još jednu ploču.