"Okupirani bioskop" najbolji film Martovskog festivala

Kultura 31. mar. 201922:32 > 22:35
Podeli:
Izvor: Promo

Film "Okupirani bioskop" rediteljke Senke Domanović dobio je večeras glavnu nagradu kao najbolji dugometražni dokumentarac 66. Martovskog festivala.

Na zatvaranju festivala u Domu omladine u Beogradu dodeljene su nagrade najboljim filmovima koji su prikazani u takmičarskim selekcijama, i to u kategorijama dugometražni i kratkometražni dokumentarni film, domaći i medjunarodni kratkometražni igrani film, animirani film i eksperimentalni film/video art, saopštili su organizatori.

Za najbolji kratki dokumentarac proglašen je film reditelja Nikole Polića „Jedini“.

Gran Pri za najbolji domaći kratkometražni igrani film pripao je Nikoli Stojanoviću za film „Mi smo videli leto“, a za najbolji strani film u toj kategoriji „Niko nije savršen“ hrvatske rediteljke Barbare Vekarić.

„Radiovizija – Govori Mihovil Logar“, autora Miloša Tomića je najbolji animirani film, dok je za najbolji eksperimentalni film žiri proglasio film „I dance alone“ Bogomira Doringera.

Novčani iznos nagrade za svaku od kategorija je 2.000 evra, navode organizatori.

Pored proglašenja najboljih filmova u takmičarsko m programu, dodeljene su i četiri strukovne nagrade, za najbolju režiju, za najbolju kameru, za najbolju montažu i za najbolji zvuk.