Mihajlović: Nisu svi problemi rešeni smenom Savića

Kultura 21. nov 201816:57 > 17:44
Podeli:
Izvor: N1

Glumica Nela Mihajlović ocenila je u Danu uživo da treba pružiti veliku dobrodošlicu v.d. upravnici Narodnog pozorišta Ivani Vujić, ali da se nisu svi problemi u pozorištu rešili smenom Dejana Savića. "Mislim da Ivana Vujić ima sasvim dovoljno energije i snage da se upusti u rešavanje tih problema", smatra Mihajlović.

Govoreći o situaciji u Narodnom pozorištu, Mihajlović kaže da najavljenog štrajka neće biti i da je to velika radost za sve umetnike i zaposlene u pozorištu.

„Konačno počinjemo da dolazimo na televizije sa osmehom na licu od juče. Došlo je do smene upravnika, to je bio prvi cilj sindikata Singlus“, kaže ona.

Istakla je da je njihov cilj bio jasan, pre svega smena Savića, a potom rešavanje problema u Narodnom pozorištu koji se nisu rešili tom smenom.

POVEZANE VESTI

„Smatram da treba pružiti veliku dobrodošlicu Ivani Vujić, pre svega je poštujem i kao profesora i kao reditelja, mislim da ima sasvim dovoljno energije i snage da se upusti u rešavanje tih problema“, rekla je Mihajlović.

Naglasila je da će Ivani Vujić svi biti na raspolaganju i pomoći koliko je to u njihovoj mogućnosti.

„Bio je ovo dug i naporan put, ali smo dokazali da jedinstvo, kada smo ujedinjeni, kada smo dovoljno hrabri da progovaramo na pravi način, onda nas čuju oni koji treba da nas čuju i hvala im zog toga“, kaže ona.

Govoreći o sutrašnjoj proslavi jubileja – 150 godina Narodnog pozorišta, kaže da će biti onako kako su priželjkivali.

„Proslava počinje u pola osam na velikoj sceni. Godinama unazad te proslave se održavaju tako što se penzioneri prate u penziju, dodeljuju se nagrade, uz osmehe, uz radost, uz slavlje, kao i uz publiku koja će i sutra biti sa nama“, kaže Mihajlović.

Kaže da je to veliki jubilej.

„Slavlje što smo uspeli posle mesec dana u svojoj borbi i slavlje što su neki ljudi ovenčani nekim divnim nagradama i što ćemo ih primiti iz ruku Ivane Vujić, a ne nekog drugog“, kaže.

Komentarišući druge probleme u Narodnom pozorištu, kaže da je to osnovna higijena, urušeni fundusi, kostimi, jako loši uslovi u kojima glumci rade, sa kojima se, kako kaže, suočava čak i publika kad uđe u pozorište.

„Singlus je tražio ono što bi trebalo da bude transparentno javnosti, a i nama zaposlenima, papiri vezani za poslovanje. Mi do jučerašnjeg dana to nismo dobili. Nadam se da će to postati transparentno, da će se ući u problematiku šta se tu sve dešavalo. Ivana Vujić bi tačnije odgovorila od čega treba krenuti, toliko je problema, plate su beskrajno male. Mislim da će njena saradnja sa Vladom i Ministarstvom kulture biti dobra“, kaže Mihajlović.

Kaže da je biografija Ivane Vujić vrlo bogata.

„Ima iskustva, u Bitefu je provela sedam godina na rukovodećem mestu i na raznim pozicijama tog tipa je bila. Mislim da je sposobna da se uhvati u koštac sa tom kućom, nadam se da će imati energije za to i da će u tome uspeti“, kaže.

Govoreći o budžetu za dramu, kaže da je, kada je Dejan Savić smenio Željka Hubača i imenovao Juga Radivojevića, izgovoreno da se taj budžet vratio.

„To je do nove upravnice i njene saradnje sa Ministarstvom, mislim da će oni naći neko rešenje“, kaže.

Govoreći o svojim planovima, kaže da postoje pregovori za neke serije.

„Plan mi je da sutra primim nagradu Raša Plaović i proslavim premijeru Balkanski špijun još jednom, trenutno dosežem samo do sutra uveče u pola osam“, kaže Nela Mihajlović.

Pogledajte celo gostovanje u Danu uživo: