Savić: Ostavku ne podnosim, ništa nisam uradio pogrešno

Kultura 07. nov 201813:32 > 13:39
N1

Upravnik Narodnog pozorišta Dejan Savić izjavio je da će, ukoliko treba, smenu prihvatiti bez pogovora, ali nema razloga da podnese ostavku.

On je za N1 potvrdio da neće podnositi ostavku.

„Još kada je ova takozvana kriza počela rekao sam da nemam nikakvog razloga da dajem ostavku. Ništa nisam uradio pogrešno, ništa nisam uradio mimo zakona, mimo propisa“, rekao je Savić za tv Pink. Što se tiče smene, to je sasvim druga stvar, rekao je Savić i dodao: „Moj mandat je na raspolaganju onome ko me je na to mesto i postavio, a to je, Vlada Srbije“.

Ukoliko do toga dođe, naglasio je Savić, neće dati nijedno saopštenje, niti bilo kakav komentar po tom osnovu.

„Smatram da nikako nije dobro da se ove stvari više uopšte po medijima pričaju i pozivam sve one koji nisu zadovoljni, koji misle da imaju razloga za protest, da dođu kod mene da se dogovorimo, i da nađemo rešenje mimo medija“, rekao je Savić.

On je naveo da je 10 godina upravnik Narodnog pozorišta i da ne želi da ode tako da time prizna da je uradio nešto što nije.

U utorak u 22 sata istekao je rok koji su predstavnici dramskog sindikata Narodnog pozorišta (SINGLUS) dali Saviću da podnese ostavku i da, ako to ne učini, stupaju u štrajk.

Štrajk je zakonska obaveza i zakonska kategorija u kojoj mora da se striktno po zakonu postupa. Ali meni nije jasno šta to sada nije dobro, a bilo je dobro u junu. Šta se to promenilo odjadnom posle dva meseca, upitao je Savić.