Poziv Beograđanima na Ariljsku letnju muzičku manifestaciju

Kultura 03. jun 201809:41 > 09:44
Promo

ARLEMM, deveta Ariljska letnja muzička manifestacija od 14. do 29. jula okupiće u Arilju i brojne specijalne goste poput Bisere Velentanlić i i Vasila Hadžimanova, Yu grupe, Sanje Ilića i Matije Bećkovića.

Kako bi umetnost bila dostupna svima, a zahvaljujući Telenoru, od ove godine publika širom Srbije, ali i van zemlje, moći će preko Jutjuba (YouTube) da uživa u celokupnom programu ARLEMM-a, rekao je agenciji Beta izvršni direktor korporativnih poslova Branko Mitrović.

Deveti ARLEMM najavljen je sinoć u Beogradu, na Cvetnom trgu, nastupom orkestra Škole za muzičke talente iz Ćuprije, violončeliste Dragana Đorđevića – Suzukija i džez Kvintetom Ljube Paunića i otvaranjem izložbe fotografija Dragane Selaković. Oni će 14. jula izvođenjem dela Čaikovskog svečano otvoriti ARLEMM.

Promo

Prema rečima sekretarke manifestacije Brankice Vitorović, Arilje će i ove godine okupiti najtalentovaniju decu i omladinu iz zemlje i inostranstva, sa kojima će raditi vrhunski predavači i profesori violine, violončela, klavira, viole, kontrabasa, duhovnog pojanja, solo pevanja i gitare.

Vitorović je rekla da je do sada kroz radionice ARLEMM-a, manifestacije koja zauzima vodeće mesto u kulturno-umetničkim dogadajima Srbije, do sada prošlo oko 4.000 dece.

„Osim što okuplja vodeća imena, pre svega iz sveta klasične muzike, ARLEMM se izdvaja po značajnim prirodnim i kulturno-istorijskim lokalitetima opštine Arilje, na kojima se održavaju aktivnosti: na reci Rzav, ostrvu Uski Vir, crkvenoj porti i Crkvi Svetog Ahilija, Gradskom trgu – promovišući uz muziku i važnost tradicije i očuvanja prirode“, rekla je ona.

ARLEMM, koji se sprovodi pod pokroviteljstvom ministarstava kulture i trgovine, opštine Arilje, uz podršku Telenora i Ekstrim intimo, biće predstavljen u još nekoliko gradova zapadne Srbije, pored Beograda, u narednih 35 dana i u Čačku, Užicu, Požegi, Ivanjici i Arilju.