Uručene nagrade ličnostima životnog stila

Kultura 07. dec 201723:08 > 23:09
Podeli:
Izvor: N1

Nagrade ličnostima životnog stila uručene su na svečanosti u Narodnom pozorištu u Beogradu, a među dobitnicima su organizacija "Lice ulice" i predstava Beton mahala.

Organizaciji „Lice ulice“ koja od 2010. godine realizuje programe direktne podrške marginalizovanim grupama, nagradu za Tim životnog stila uručila je direktorka Kolarčeve zadužbine Jasna Dimitrijević.

Nagrada Mlade ličnosti životnog stila 2017. pripala je predstavi „Beton Mahala“, a ekipi je priznanje uručila glumica Tamara Aleksić.

U predstavi o rušenju tabua igraju mladi glumci i nastala je kroz priče mladih Novopazaraca koji su govorili o svojim problemima, uključujući i zabrane druženja sa vršnjacima koji su Srbi ili muslimani.

Za Ličnost životnog stila proglašena je osnivačica Muzeja Zepter i Opere i teatra Madlenianum Madlena Cepter, kojoj je nagradu uručila predsednica žirija Neda Todorović.

Nagradu Porodica životnog stila dodeljena je porodici Ejdus, a priznanje im je uručio reditelj Nebojša Bradić. Porodicu Ejdus čine glumac Predrag Ejdus, arhitekta i scenografkinja Milica Ejdus, glumica Vanja Ejdus i profesor na Fakultetu političkih nauka Filip Ejdus.

Priznanje Žena životnog stila 2017 pripalo je voditeljki emisije Tamari Grujić, koja pomaže siromašnim porodicama u renoviranju njihovih kuća.

Njoj je nagradu uručio direktor Bitefa Ivan Medenica.

Za Kompanije poslovnog stila proglašeni su Erste banka, Danijela commerce i Telegroup, a njima je nagrade uručila direktorka Fabrike dobre energije Vesna Mandić.