"Radost Evrope": Oko 500 mališana iz 17 zemalja u Beogradu

Kultura 28. sep 201717:21 > 17:24
N1

Međunarodni susret dece Evrope 48. "Radost Evrope" u Beogradu će od 2. do 5. oktobra pod sloganom "Svako dete ima krila" okupiti više od 500 dece iz 17 zemalja.

Deca iz 17 beogradskih osnovnih škola ugostiće u svojim domovima vršnjake iz Belorusije, Bugarske, Crne Gore, Hrvatske, Kine, Litvanije, Makedonije, Moldavije, Nemačke, Poljske, Rumunije, Rusije, Slovačke, Slovenije, Turske i Ukrajine, naveo je Dečji kulturni centar.

„Radost Evrope“ počinje u ponedeljak u 12 sati karnevalom na Trgu Republike, posle čega će se povorka kretati kroz Knez Mihailovu ulicu, do Pobednika na Kalemegdanu, gde je svečano otvaranje.

Posle otvaranja gosti će organizovano otići u Beo Zoo Vrt, a prvi dan druženja biće završen otvaranjem izložbe i dodelom negrada 19. Međunarodnog likovnog konkursa „RE“, u DKCB.

N1

Dečji kulturni centar Beograd, pod pokroviteljstvom Gradske uprave grada Beograda i Sekretarijata za kulturu, organizator je susreta dece iz 16 zemalja Evrope i delegacije dece iz Kine.

Učestvujući u manifestaciji, deca dobijaju mogućnost da uspostave trajna prijateljstva. U okviru manifestacije predstaviće se pobednici smotre Društva defektologa Beograda, kao i brojni dečji orkestri, horovi, folklorni i plesni ansambli iz Beograda i iz Srbije.

Manifestacija se zatvara Gala koncertom svih zemalja učesnica koji će biti održan 5. oktobra u Sava centru u 18 sati i direktno biti emitovan na 2. programu RTS-a.

N1