Izložba fotografija "Kavez" Danila Mataruge

Kultura 23. mar. 201714:44 > 14:46
Podeli:
Izvor: Danilo Mataruga

Na svojoj prvoj samostalnoj izložbi koja će biti otvorena u ponedeljak, 27. marta, u 19 sati u Mikser House-u, Danilo Mataruga prikazaće seriju fotografija pod nazivom "Kavez" kroz koje predstavlja svojevrsnu ispovest ljudi koji su doživeli krah i osetili bol zbog kraja ljubavi.

“Izložba Kavez je moj doživljaj parova koji su, iako žive u atmosferi u kojoj je samoodržanje često mislena imenica, u kojoj mnogi pokazuju iskonske i neljudske strasti, ipak odlučili da pobede još jedan u nizu pritisaka. Želeo sam da prikažem poslednju emociju, poslednju kap u čaši’, poslednji čin jednog emotivnog kolapsa u kome je neko potpuno smiren, neko začuđen, neko srećan, a neko u potpunom mraku, totalnom očajanju. Modele sam obukao u gaze sa perjem, namazao njihova tela bojama koje podsećaju na ratne, želeći tako da simbolišem ranjenost i fragilnost sa jedne, a iskonske i životinjske potrebe sa druge strane”, objašnjava Mataruga.

Kroz seriju „Kavez“ Danilo Mataruga predstavlja emociju u tačkama pre pucanja i odustajanja.

Izvor : Danilo Mataruga

„Danilov rad pratim poslednje dve godine, a kako imam priliku da radim sa velikim brojem fotografa iz Engleske, slobodan sam da kažem da je Danilov koncept vrlo originalan, a istovremeno deo našeg svakodnevnog života, verujem da će se mnogi od nas, na svoj specifičan način pronaći u emociji koja serija fotografija Kavez nosi“, kaže Dejan Kostić, fotograf i postproducent iz NB agency London.

Danilo Mataruga aktivno se bavi fotografijom tri godine. Odrastao je u porodici umetnika, ceo život eksperimentiše i isprobava razne forme umetničkog izražaja. Do sada je radio sa nekoliko velikih marketinških agencija i časopisa. Ovo je njegova prva samostalna izložba.