Branislav Trifunović o skidanju "Dogvila" s repertoara

Kultura 26. dec 201620:54 > 22:00
N1

Glumac Branislav Trifunović je, gostujući na N1, rekao da ne voli da se pojavljuje u serijama i reklamama i dodao da voli da se bavi stvarima u pozorištu i filmu koje ga lično zanimaju. "Ne mogu da igram u nečemu što ne mogu da gledam... Taj kamen u stomaku bi mi bio mnogo jači od tih para na računu".

Trifunović je, u emisiji „Tri tačke“, pričao o svojoj karijeri, pozorištu, filmovima i predstavama u kojima glumi, i o tome zašto „Dogvil“ ne može na sve repertoare.

Kaže da je u poslednje dve godine vezao predstave koje su nagrađivane. „Mislim da sam sazreo, rad koji se dešavao morao je da dođe na naplatu“, navodi.

Govoreći o filmu „Stado“, u kom je deo glumačke ekipe, rekao je da je prvo čast kad te (Nikola) Kojo pozove za prvo nešto što radi.

„To je neka ta priča nas glumaca koji se bavimo ili smo se bavili produkcijom“, kaže. Film je posvećen Miloradu Mandiću Mandi i priča priču svih nas, dodao je.

Film, kako navodi, ima jednu misiju – i ljudsku i glumačku – i govori o trenutku u kom živimo.

Govoreći o starijem bratu Sergeju, kaže da u početku, prvih godina, gotovo da nije bilo intervjua u kom ga nisu pitali za njega, i da je dobro što su već neko vreme novinari s tim prestali.

U medijima se, međutim, nedavno pojavila informacija da će obojica da igraju Nemanjiće. „Rekao sam super, čestitam, samo da nas neko obavesti o tome“, naveo je, dodajući da je o tome samo pročitao u štampi.

Govoreći o predstavama, rekao je da je beskrajno zahvalan Zvezdara teatru koji je imao dovoljno hrabrosti i pameti da pruži šansu nekoj deci i na repertoar stavi predstavu „Beton mahala“.

Osvrćući se na predstavu „Dogvil“ kaže da ona više ne može da se igra u Mikser hausu. „Mislim da je to neka politička odluka. Žao mi je, Ivan Lalić je bio čovek koji se dugo borio za pravdu i sve, mislim da je odustao… Mislim da se „Sumnjivo lice“ ne igra iz istih, političkih razloga“.

Imali smo rasprodate predstave, ali nažalost nismo u mogućnosti više da igramo predstave tamo, naveo je.

Ne volim da se pojavljujem u serijama i reklamama, razumem kolege koje to rade, i to ne znači da nekad neću popustiti, rekao je Trifunović i dodao da voli da se bavi stvarima u pozorištu i u filmu koje ga lično zanimaju.

„Imao sam pozive za te neke serije… Ne mogu da igram u nečemu što ne mogu da gledam… Taj kamen u stomaku bi mi bio mnogo jači od tih para na računu“, kaže.

Navodi da u narednoj godini želi da završi dokumentarac o Draganu Stojkoviću Piksiju, na kom radi. Dodaje da je Piski naišao na neki telas neodobravanja, a treba da bude uzor deci. „To je jedan veliki fudbaler i veliki čovek, koji je uspeo da od jednog terena na poljani kod Niša dođe do toga da mu japoanski car da orden… Meni je to fascinantna priča“.

Celo gostovanje pogledajte u videu ispod: