Karte za koncert Nemanje Radulovića rasprodate za pola sata

Kultura 02. jun 201614:19 > 14:20
Tanjug/Oksana Toskić

Koncert Nemanje Radulovića i Beogradske filharmonije, pod nazivom "Predmoskovske večeri", zakazan za 3. septembar na Kolarcu, rasprodat je za rekordnih pola sata.

Zbog ogromnog interesovanja, odmah je otvorena prodaja za dodatni termin 2. septembra u istoj sali, koji je takođe rasprodat.

Danijel Rajskin, čija će dirigentska palica predvoditi Nemanju i Filharmoniju, fasciniran je interesovanjem za ove koncerte, kao i za sezonu Beogradske filharmonije.

Trenutno priprema pretposlednji koncert sa orkestrom za tekuću sezonu, a videvši gužvu na blagajni i dugački red koji se formirao do Vasine ulice, oduševljeno se obratio publici:

„Fasciniran sam ovolikim interesovanjem koje imate za kulturu i klasičnu muziku. Tako nešto nije uobičajena slika koja se može videti u svetu, redovi postoje samo ispred luksuznih radnji“, našalio se Rajskin.

„Beogradska filharmonija je skoro jedini orkestar koji može da se pohvali ogromnom popularnošću i sjajnom publikom. Zato rado gostujem ovde i jedva čekam da vas u septembru sve vidim na Kolarcu“, dodao je on.

Septembarski koncerti su najava velikog gostovanja ovih muzičara u jednoj od najprestižnijih dvorana sveta, u Sali Čajkovski u Moskvi, 6. septembra.

Na programu su „Fantazija na srpske teme“ Rimskog-Korsakova, Dvoržakova simfoniju br. 9, a Nemanja će uz orkestar interpretirati violinski koncert Hačaturijana.