Interaktivni video: Istražite snove Salvadora Dalija

Kultura 03. feb 201614:32 > 14:36
Izvor: Screenshot

Ako ste ikada želeli da uđete u nadrealni svet slika Salvadora Dalija sada imate i priliku zahvaljujući Dalijevom muzeju na Floridi, koji je napravio jedinstvenu umetničku imaginaciju. Video koji predstavljamo može biti svojevrsna priprema za izložbu Dalijevih grafika "Božanstveni svetovi" u Kući legata u Beogradu.

„Dizni i Dali: Arhitekte imaginacije“ punije naziv izložbe u Floridi na kojoj možete naučiti sve o španskom nadrealisti i njegovoj vezi saVoltom Diznijem. Njih dvojica su se udružili kako bi 1945. godine napravili animirani film „Destino“.

Dvojac nikada nije završio jedinstvenu ideju, ali jeste kompanija Dizni i to 2003. godine. Dizni i Dali su ostali prijatelji, a muzej nudi mnoštvo slika, skica, pisama, fotografija i drugih predmeta koji oslikavaju ovo prijateljstvo.

Na ovoj izložbi se možete „šetati“ kroz kroz slike, pejzaže i tornjeve iz Dalijeve mašte. Možete videti mnoge figure koje su obeležile karijeru poznatog slikara i mnoštvo interesantnih detalja sa „Dalijevog horizonta“.

Izložba je otvorena do 12. juna 2016. godine, a u petominutnom videu vidi se samo delić onoga što srećnici koji imaju priliku da posetiti Floridu mogu da vide „uživo“. Za sve one koji ostaju u Srbiji tu je izložba Dalijevih grafika, „Božanstveni svetovi“, koja u Kući legata u Knez Mihajlovoj ulici traje do 27. marta.

Napomena: Video je interaktivan, tako da slobodno koristite kursor u gornjem levom uglu.