Branislav Trifunović dobio nagradu "Zoranov brk"

Kultura 02. nov 201508:25 > 08:32
N1

Glumac Branislav Trifunović dobitnik je nagrade "Zoranov brk" za ulogu Vojvode u predstavi "Strujosek" Ateljea 212, odigranoj u nedelju uveče, pretposlednje večeri Dana Zorana Radmilovića.

Trifunović je rekao da je Zoran Radmilović jedan od uzora zbog kojeg su mnogi počinjali da se bave glumom.

„Ja se sećam svog prvog ulaska u Atelje 212 i da mi je prva pomisao bila Zoran Radmilović. To ime nosi neku odgovornost. A sa druge strane, ljudi kad pomenu njegovo ime, svi odmah pomisle na Radovana trećeg“, rekao je Trifunović.

On misli da je Zoran Radmilović bio jako setan čovek.

„Čitajući njegove pesme i ono što je on govorio, mislim da je taj njegov humor bio odbrana od tog sveta. Mislim da je bio, ne tužan ili nesrećan, nego setan čovek“, kazao je Trifunović.

Ovo je drugi „Zoranov brk“ Branislavu Trifunoviću. Prvi je dobio 2009. godine za ulogu Pometa u predstavi „Dundo Maroje“ Kruševačkog pozorišta.

Govoreći o predstavi „Strujosek“ Aleksandra Radivojevića, u režiji Aleksandra Švabića, Trifunović je rekao da Radivojević ima otkačen smisao za humor, koji gađa u one pore društva koje nas najviše bole.“Imali smo sreću da se okupila fantastična ekipa i da smo svi zdušno radili. čini mi se da smo porodili tu predstavu vrlo uspešno, o čemu govori činjenica da je sala uvek rasprodata, da je uvek puno i da su ljudi, koji dolaze da nas gledaju, oduševljeni“, istakao je Trifunović.

U predstavi igraju i Gordan Kičić, koji tumači naslovni lik, Marko Gvero, Miodrag Krstović i Milica Gojković.