Jutkijanska jututunska juhahaha

Draža Petrović 01. mar 201913:16 > 13:23
Podeli:
Izvor: N1

Kada je Čika Jova Zmaj pisao "Jututunsku juhahahu" i "Jututunsku narodnu himnu", dve satirične rugalice vladarskoj svemoći, u Srbiji još nije uvedena kablovska televizija pa Čika Jova nije mogao da pretpostavi da vladarska svemoć može ići dotle da jedan vladar, jedne večeri, u jednoj opštini, u kraljevstvu Jutututu, svima isključi kablovsku TV.

Bilo je to davno, u pretprošlom veku, tako da Čika Jova Zmaj opravdano nije znao za mogućnost uvođenja kablovske, ali je pre neki dan, kada je čuo za misteriozna dešavanja u opštini Jutututu, lokalnoj samoupravi kraljevstva Jututu, rekao okupljenima na onom svetu: „Pa kako se toga ranije nisam setio!? Kralj Jutututua, što je sasvim logično, zove se Jutka!“

I tako je u martu 2019. godine Čika Jova Zmaj objavio treći nastavak svog jututunskog serijala, „Jutkijansku jututunsku juhahahu“, pesmu o vladarskoj svemoći dva čoveka – jednog Jutke i jednog Juhahahe, koji se tako zove jer je uspeo da napravi državu po motivima satirične poezije Jove Jovanovića Zmaja.

Naime, zajedničko za velikog predsednika Juhahahu i nešto manjeg predsednika Jutku jeste da obojica imaju izvesnu averziju prema kablovskim televizijama, kao i televizijama u celini.

– Kablovske televizije kao i televizije u celini treba ukinuti jer šire paniku i nemoral! – izjavio je pre neki dan predsednik Jutka, pošto je svojeručno isključio sve kablovske televizije kao i televizije u celini na teritoriji opštine Brus zato što se na jednoj od njih emitovao program neprikladnog sadržaja.

– Neka žena je pričala o nekom manijaku koji spopada žene na teriroriji opštine Brus, što može izazvati paniku među lokalnim življem, pošto je manijak na slobodi! – objasnio je predsednik Jutka, koji je takođe na slobodi, zašto je baš on idealan čovek za predsednika Saveta REM-a, Regulatornog tela za elektronske medije.

I dok se REM vazda nešto nećka kada treba prekinuti programe koji šire nemoral, paniku i Sarapu, predsednik Jutka je u praksi pokazao kako se to radi.

– Najvažnije je da se reaguje odmah! Nema kod mene cile-mile! Čim sam saznao za sporni sadržaj, ja sam naložio da se kabl iseče! – objasnio je predsednik Jutka zašto je on idealan naslednik Olivere Zekić, ovlašćene dublerke Sofije Loren u pokušaju.

POVEZANA VEST

Tako da predsednik Jutka nema da brine – ako ga ikada smene sa čela opštine Brus, čeka ga siguran posao u REM-u. Sa druge strane, predsednik Vučić, kako je pre neki dan objavio Blic, prilikom kampanje „Budućnost Srbije“ u Rasinskom okrugu, namerno je zaobišao Brus, jer, izgleda, onaj manijak ne spopada samo žene, nego spopada i predsednike.

– Evo vidite! – mahao je predsednik Vučić mobilnim telefonom: „Pun mi je inbox njegovih poruka da dođem u Brus! Hteo je da me namami i da me iskoristi!“

– Volkam te, želkam te, ljubkam te – pisalo je u porukama koje je onaj manijak iz Brusa slao predsedniku Vučiću godinama, ali predsedniku Vučiću to u početku nije bilo čudno, jer predsedniku svi u Srpskoj naprednoj stranci, a i šire, šalju takve poruke.

– Znate, kad vam dnevno stigne 700.000 poruka u kojima piše: „Volkam te, želkam te, ljubkam te“, vi nikada ne znate ko je od njih manijak, a ko je pošteni član Srpske napredne stranke koji na taj način želi da iskaže podršku reformama! – rekao je predsednik kome je sigurno teže nego onim silnim ženama kojima je takođe pun inbox poruka manijaka iz Brusa: „Volkam te, želkam te, ljubkam te“.

#related-news_0

Ispostavilo se, međutim, da je predsedniku te poruke slala osoba koja je mešavina manijaka i poštenog člana SNS koji želi da podrži reforme. U pitanju je, naime – pošteni manijak iz Srpske napredne stranke koji želi da podrži reforme, predsednik Jutka.

Predsednik Vučić, inače, ima veoma visoko mišljenje o ženama. Nedavno je jednom turskom investitoru, prezimena Toprak, koji je u svojoj fabrici zaposlio samo žene, dao podršku sledeće sadržine:

– Pa ti si Toprak sve žene uzeo da rade… Pa zato si ti srećan. Misliš da ćeš… Eeeeeeee… – rekao je tom Topraku predsednik Vučić nedovršenu misao „misliš da ćeš…“, sigurno želeći da kaže: „Misliš da ćeš zbog žena dobiti dodatne subvencije za nova radna mesta. Eeeeeee…“

Tako da je i srećna okolnost što predsednik nije obišao Brus tokom kampanje „Budućnost Srbije“, jer se već može naslutiti razgovor sa predsednikom Jutkom tokom obilaska opštinske zgrade.

– Pa ti si Jutka sve žene uzeo da rade… Pa zato si ti srećan. Misliš da ćeš… Eeeeeeee… – garantovano bi rekao predsednik Vučić.

A predsednik Jutka bi za razliku od Turčina na tečnom srpskom odgovorio: „Eeeeeeeeeeeeeee“. I sve bi se razumeli.

Naime, Pink i Informer bi garantovano objavili da su predsednik Vučić i predsednik Jutka razgovarali o uvođenu e-uprave u Skupštini opštine Brus, koja će se specijalno u toj lokalnoj samoupravi zvati eeeeeeee-uprava. A potom bi u centru Brusa otvorili fabriku brushaltera. Eeeeeeeeeeeee…