Soroš, Stanija i Soraja

Draža Petrović 19. avg. 201610:18 > 10:21
Podeli:
Izvor: N1

Treba biti renesansno inteligentan u rangu Dragana J. Vučićevića pa pomisliti da Džordž Soroš hoće da sruši Vučića preko plaćenog projekta koji se zove „Digitalizacija rada opštinske službe za praćenje službenih vozila opštine Brus“.

Prema spisku Soroševih plaćenika koji je izašao u Informeru pod naslovom „Soroš za haos u Srbiji dao čak 391 milon…“, i ostali projekti za rušenje Vučića imaju jezive zavreničke nazive: „Jednake šanse u srednjoškolskom obrazovanju“, zatim „Monitoring transparentnosti u radu nacionalnih saveta nacionalnih manjina“, pa onda „Prvi beogradski festival fotografije“, potom „Jačanje aktivizma i inkluzije mladih u ruralnim sredinama južne Srbije“…

Slede projekti za izazivanje haosa u Srbiji poput „Afirmacija multikulturalnosti kroz inkluzivno obrazovanje vlaške nacionalne manjine“, potom haotični projekat „Podrška razvoju porodičnog biznisa“, pa najhaotičniji projekat „Mobilizacija romske zajednice u praćenju ostvarivanja ljudskih, manjinskih i ženskih prava“.

Ko stvoren za haos je projekat „Aktivna uloga Romkinja u odlukama koje se tiču njihovog zdravlja“, čini se da vlast najviše strepi zbog projekta „Jačanje profesionalnih uloga nastavnika za reformu obrazovanja“, a šta tek reći o nestabilnosti koju će izazvati projekat „Otvoreno o alkoholizmu“, za koji je Soros, prema spisku iz Informera, uredno dao lovu da bi srušio legalno izabranu vlast Srpske napredne stranke tako što je, garantovano, planirao da poveća broj ljudi koji su iz delirijum tremensa ušli direktno u delirijum treme SNS.

Spisak Soroševih plaćenika i njihovih projekata u Informeru odštampan je na pet strana tako sitnim slovima da su samo vlasnici tajnog oružja zvanog lupa mogli da pročitaju o čemu se tu radi i da je u pitanju spisak najglupljih projekata za državni udar u istoriji civilizacije. Dok je naslov „Soroš za haos u Srbiji dao čak 391 milon…“ odštampan krupno, jerbo je naslov najvažnija stvar u Informeru, pravnom nasledniku dnevnog biltena Jehovinih svedoka „Kula stražara“.

Istraživanja su pokazala, naime, da 80 odsto čitalaca Informera gleda samo naslove, devet odsto gleda samo naslovnu stranu, a 11 odsto gleda samo da ih neko ne vidi da čitaju Informer.

A svih 100 odsto čitalaca Informera redovno gleda Pink gde Vučićević biranim rečima objasni sve što je nejasno u štampanom izdanju.

– Vidite, recimo, ovaj projekat „Afirmacija multikulturalnosti kroz inkluzivno obrazovanje vlaške nacionalne manjine“ služi da se Vlasi nahuškaju protiv Vučića! Postoji ona izreka „da se Vlasi ne sete“, a taj projekat učiniće obratno, „da se Vlasi sete“ i onda izazovu haos u Srbiji – sa tim žarom, otprilike, ispričao je Vučićević detalje Soroševog tajnog plana u jutarnjem programu TV Pink voditelju Predragu Sarapi, nekada autoru emisije „Sarapin problem“ na Studiju B, koju su iz nepoznatih razloga zvali „Sarapin promil“.

Valjda zato što u to vreme nije postojao promil šanse da Sarapa jednog dana pređe na Pink u okviru projekta za izazivanje haosa u Srbiji koji se zvao „Inkluzija Predraga Sarape na TV Pink“.

– Onda, ovaj projekat „Digitalizacija rada opštinske službe za praćenje službenih vozila opštine Brus“ nesumnjivo ukazuje da je u pitanju digitalizacija rada opštinske službe za praćenje Vučića pod maskom praćenja službenih vozila opštine Brus, postojbini brushaltera i Brusa Lija – objasnio je Vučićević Sarapi detalje plana.

– Zatim, vidite ovaj projekat za haos u Srbiji koji se zove „Jačanje aktivizma i inkluzije mladih u ruralnim sredinama južne Srbije“, tu je jasno da oni mlade sa juga Srbije huškaju na aktivizam i inkluziju, najveće pošasti savremenog društva – nastavio bi Vučićević tako u nedogled da nabraja očiglednu nameru Soroša da egzotičnim projektima izazove haos u Srbiji, da Sarapa naglo nije najavio reklame.

U vreme bombardovanja Srbije dešavao se zanimljiv fenomen: kada neki patriotski osvešćen novinar ima nešto prigodno da sroči povodom aktuelne situacije, sedne za pisaću mašinu i napiše otvoreno pismo Klintonu. Ubeđen da Klinton uz jutarnju kafu redovno bistri Politiku i Novosti, pa kad to otvoreno pismo pročita, Klinton načisto poludi i presedne mu ceo dan.

Taj sindrom se nastavlja i u mirnodopskim uslovima – Željko Mitrović, recimo, ubeđen je da Džordž Soroš redovno prati Televiziju Pink, kanal specijalizovan za promociju starleta, reformi, stranih plaćenika i domaćih izdajnika. U pitanju je prvi srpski kanal za otpadne vode koji je dobio nacionalnu frekvenciju, mada je većim delom svog postojanja ličio na kanal za otpadne vođe. Kako koji vođa otpadne, Pink se posveti veličanju novog i linčovanu starog.

Pa je u funkciji predsednika Fonda za zatvoreno društvo, Željko Mitrović napisao otvoreno pismo Džordžu Sorošu, predsedniku Fonda za otvoreno društvo, povodom onog spiska plaćenika iz Informera. Zbog koga je u opštini Brus već danima vanredno stanje. I zbog koga Soroš danima bezuspešno vrti kanale na njujorškoj kablovskoj tražeći na ekranu svoj dražesni lik uglavljen između Mitrovića i Vučićevića, Stanije i Soraje srpskih medija.

Iz pisma je ostalo nejasno da li je Željko Mitrović podneo projekte „Inkluzija naprednjačke male verske zajedince u srpsko društvo jačanjem aktivizma Televizije Pink“ i „Inkluzija starleta u Vučićevu normalnu Srbiju“, pa je ljut što on nije dobio pare na konkursu, već su se omastili oni likovi iz Brusa. Ili se oglasio samo zato jer obožava da preko nacionalne frekvencije piše otvorena pisma svim bitnim ljudima, od svoje svastike do Dalaj Lame.

Svastiku je jednom optužio da ga lično truje, a Dalaj Lama garantovano hoće da sruši Vučića. To je bolja okolnost nego da Dalaj Lama hoće da otruje Mitrovića, a Mitrovićeva svastika hoće da sruši Vučića trovanjem.

Pošto bi onda u Informeru garantovano izašao spisak svastikinih recepata za kolače u okviru projekta „Aktivna uloga svastike u odlukama koje se tiču Njegovog zdravlja“. Što dosta liči na onaj projekat za rušenje Vučića „Aktivna uloga Romkinja u odlukama koje se tiču njihovog zdravlja“. Čak i bolje zvuči.

I pokojni Ilija Čvorović je imao sličan njuh ko Vučićević & Mitrović: on je tvrdio da je jedan običan odlazak u lovište podstanara Jakovljevića zapravo „čista vojna vežba pod maskom lova na fazane“. Ima tu nekih sličnosti, samo se spiska najglupljih projekata za rušenje Vučića nije setio Duško Kovačević, nego je život, u saradnji sa Pinkom i Informerom, to tako namestio.

U pitanju je dokaz da život ne piše samo romane, nego život piše i projekte za rušenje Vučića. Naravno, pod maskom digitalizacije rada opštinske službe za praćenje službenih vozila opštine Brus.