Naprednjaci u Pančevu: Bravar je bio bolji

Draža Petrović 08. apr 201608:04 > 08:14
Izvor: N1

Jedan od najnaprednijih robota današnjice, japanski Asimo, pre neku godinu bio je predstavljen srpskoj publici u okviru manifestacije „Dani budućnosti“. Osim što može da trči, pleše, šutira loptu, nosi poslužavnik i govori, Asimo je sposoban da donosi inteligentne odluke, ali samo pošto ga prethodno programiraju.

Iz svega priloženog da se zaključiti da je Asimo istaknuti član Srpske napredne stranke, Opštinskog odbora Tokio, formiranog još 1992. radi geostrateških ciljeva Srpske radikalne stranke.

Tako se svojevremeno jedan As(ns)imo javio uživo u program ovdašnje TV postaje.

-Verujem da će Vučić doneti pravu odluku – rekao je As(ns)imo.

-Za koju ste vi odluku? – pitala je voditeljka.

Tišina.

-Za “da” ili “ne”? – potpitala je voditeljka, računajući da svaki homo sapiens koji zna da odgovara na pitanja, zna da odgovara i na potpitanja.

Opet tišina.

-Da li ste da priznamo Kosovo ili da ne priznamo Kosovo? – iznervirala se voditeljka na kraju.

Ali se nije iznervir’o As(ns)imo.

-Hajde, kažite nam nešto – kriknula je u očaju voditeljka.

-Verujem da će Vučić doneti pravu odluku – konačno je ponovo progovorio As(ns)imo.

Voditeljka, moguće, nije znala da između Asima i tipičnog člana SNS nema nikakve suštinske razlike – obojica su spremna da donose inteligentne odluke, ali tek tek kad ima na za to predviđeno mesto ubace čip na kome je radio tim stručnjaka.

Tako je to sa naprednjacima, najnaprednijim robotima današnjice. Možeš ih pitati recimo: Da li ćete ove godine ići na more?

-Verujem da će Vučić doneti pravu odluku – odgovoriće As(ns)imo.

Možeš ih pitati recimo: Bitlsi ili Stonsi?

-Verujem da će Vučić doneti pravu odluku – odgovoriće As(ns)imo.

Možeš ih pitati recimo: Jeca ili Ceca?

-Verujem da će Vučić doneti pravu odluku – odgovoriće As(ns)imo.

Možeš ih pitati recimo: Da li vam je draži radijator ili vekovno ognjište?

-Verujem da će Vučić doneti pravu odluku – odgovoriće As(ns)imo, koji se doskora grejao na vekovno ognjište, pa onda prešao na radijator… I opet bi prešao na vekovno ognjište, ako se donese prava odluka.

Tipičan član SNS, naime, ima svoje JA, ali nema svoja dva JA. Što će reći – nema JA JA. Tako je sa svim čudima tehnike, pa i originalnim japanskim Asimom, koja koriste veštačku inteligenciju. Zato su se naprednjaci zdravorazumski opredelili da dele jedan mozak. Što se uklapa u mere štednje.

Možda zbog toga svaki miting Srpske napredne stranke izgleda ko reklama za uloške s krilcima. Svi redom – od publike do govornika – srećni su ko glumice u reklamama za uloške s krilcima, iako niko nikada nije sreo nasmejanu damu tokom “onih dana” kada se preporučuje upotreba tog korisnog izuma savremene civilizacije.

Govori na mitinzima SNS su slični, pravljeni po sistemu: “Biće skoro propast sveta, osim ako mi ne dođemo na vlast”.

Takoreći – imamo dobre odnose sa svetom, pa ne morate da brinete.

A imamo i dobre odnose sa propašću, tako da takođe ne morate da brinite.

Najpre na binu izađe prvi govornik.

-Ako se oseti nestašica Srpske napredne stranke u parlamentu, nestašica hleba osetiće se već od 24. aprila na području Šumadije, Arizone, Mačve, Teksasa, Banata i Bačke. Biće i nestašica struje, nestašica investicija, nestašica Kosova, nestašica reformi, sve ima da vas boli stomak… – kaže prvi govornik.

Onda na red dođe drugi govornik.

-Ako bilo ko sem nas dođe na vlast, vladaće suše i glad celom Afrikom, severnim delon Vračara, centralnom Šumadijom, istočna Srbija biće poplavljena, južne Srbije neće ni da bude, a Novi Beograd skliznuće ka Novom Sadu… – kaže drugi.

Onda dođe treći.

-Ako bilo ko sem nas dođe na vlast, imaćete abnormalno brzo kretanje fekalnih materija kroz debelo crevo, poznatije kao dijareja, jutarnje glavobolje praćene osećajem mučnine, nagonom za povraćanjem i tikovima levog oka… – objasni treći.

Potom se na SNS bini pojavi Marija Antoaneta.

Držala tako Marija Antoaneta pre neki dan miting u Pančevu, a ispred stejdža se pojavio neki slučajni prolaznik, nezaposleni bravar iz Pančeva, pošto su nezaposleni bravari mnogo zeznutiji ljudi od zaposlenih bravara.

I onda je spontano uzviknuo: “Predsedniče, gladan ti je narod!”

-Znam ja da me je gladan narod, narod je uvek gladan za reformatorima. Obožavam narod koji je gladan mene – rekla mu je Marija Antoaneta.

-Ne, ne, nisam rekao: gladan te je narod, već gladan ti je je narod – dobacio je opet nezaposleni bravar iz Pančeva.

U tom trenutku Marija Antoaneta izneneđeno je pogledala slučajnog prolaznika koji je navalio ko gladna godina, namestila naočare i došla na originalnu ideju za prehranu gladnog naroda koji je navalio ko gladna godina: “Ako nemaju hleba, neka jedu kolače”.

I posle toga je ceo skup otišao u obližnju poslastičarnicu na reform tortu.

Osim onog bravar koji je dobacio Mariji Antoaneti: “Predsedniče, gladan ti je narod!”

On je otišao u obližnju policijsku stanicu na rutinsko legitimisanje, gde su ga pitali sasvim logično pitanje: “Pa dobro, bre, jes’ ti ćorav? Ono uopšte nije bila Marija Antoaneta. Ono je bio premijer Vučić!”

-Bravar je bio bolji! – rekao je u tom trenutku nezaposleni bravar iz Pančeva, pošto, valjda, svaki bravar misli da je neki bravar pre njega bio bolji bravar.