Počela raspodela izbornog materijala

Izbori BG 28. feb. 201814:36 > 14:43
Podeli:
Izvor: Tanjug / Sava Radovanović

Raspodela i razvoženje izbornog materijala za predstojeće beogradske izbore počelo je danas iz štamparije "Službenog glasnika".

Prema rečima predsednika Gradske izborne komisije (GIK) Zorana Lukića, uspešno je okončan taj deo izbornog procesa, a pravosnažno i konačno su proglašene 24 izborne liste i sada počinje postupak sprovođenja izbora.  

Izvor : Tanjug / Sava Radovanović

„Odštampan je kompletan izborni materijal – 1.611.000 listića za glasanje, zapisnici o primopredaji, zapisnici o radu, kao i zbirne izborne liste. Sada će doći koordinatori GIK koji će kompletan materijal da prevezu do gradskih opština, gde će biti razvrstan po biračkim odborima, sortiran u zatvorene vreće sa sigurnosnim zatvornicama, koje će sutra i prekosutra biti predate biračkim odborima“, rekao je Lukić, a navodi se u saopštenju.  

On je precizirao da će predsednici ili zamenici predsednika biračkih odbora u nedelju taj izborni materijal, zatvoren sa sigurnosnim zatvornicima, da donesu na biračko mesto, otvoriće ga pred svim članovima biračkih odbora i krenuće glasanje za odbornike Skupštine Beograda.  

Izvor : Tanjug / Sava Radovanović

„Nakon okončanja izbora u nedelju uveče, kada se završi popunjavanje zapisnika, kompletan izborni materijal se vraća u gradske opštine, gde se vrši primopredaja između biračkih odbora i koordinatora GIK. Zapisnici se zatim donose u sedište GIK, gde se verifikuju konačni rezultati i pristupamo trećoj fazi izbornog procesa, a to je utvrđivanje rezultata glasanja za izbor odbornika u Skupštini Beograda“, rekao je Lukić.