Dveri: Zaustavićemo urbanistički haos u gradu

Izbori BG 28. feb. 201811:02 > 11:05
Podeli:
Izvor: Logo

Beogradski odbor Dveri saopštio je da će zaustaviti urbanistički haos u gradu i isplanirati razvoj grada.

Kao neke od problema u urbanizmu, kandidat za gradskog odbornika Dveri Zoran Bogdanović navodi prekrajanje urbanističkih planova po volji velikih i često sumnjivih investitora, nepoštovanje elementarnih normi vezanih za namenu i način korišćenja površina, nepostojanje kodeksa gradnje i trajno narušavanje ambijentalnih celina kao i otimanje zelenih površina.  

On je u naveo da je su u milionskom gradu bitni parkovi, trgovi, široki bulevari, priobalje, obodne šume i izletišta i da tome treba dati maksimalan značaj pri planiranju razvoja grada.Bogdanović je naveo da je potrebno u najvećoj mogućoj meri ukloniti fizičke barijere koje onemogućuju kretanje osobama s posebnim potrebama, starijim osobama, osobama sa bebama i malom decom.  

Prema njegovim rečima, Dveri žele slobodan pristup obalama reka koje su zagušene raznim splavovima, pontonima i plutajućim objektima sumnjive namene.  

„Nije neprihvatljivo da postoje splavovi, ali mora da se odredi mesto, dimenzije, izgled, funkcija i njihov maksimalan broj“, kazao je Bogdanović.

Postoje samo tri opcije

Lider Pokreta „Dveri“ Boško Obradović je u okviru kampanje za beogradske izbore istakao da građani imaju izbor između suštinski samo tri opcije – trenutne vlasti Srpske napredne stranke; bivše vlasti oličene u listama DS-a; i jedine – kako je rekao – alternative, koju čini lista Dveri i Pokreta Dosta je bilo.