POKS: Uvešćemo besplatni internet, ali neki koji će da radi

Izbori BG 27. feb. 201813:19 > 13:21
Podeli:
Izvor: MorgueFile

Pokret obnove kraljevine Srbije (POKS) najavio je da će, posle izbora, u gradskom parlamentu Beograda pokrenuti inicijativu da se na javnim prostorima uvede besplatni internet, ali onaj koji će raditi, za razliku od sličnih dosadašnjih pokušaja.

„U Beogradu su već postojali slični i bezuspešni pokušaji pokretanja besplatne bežične mreže u gradskom prevozu. Danas, tek u ponekim autobusima ima interneta, kao da ga ni nema s obzirom na ‘kvalitet’ signala. Ovako važan projekat ne može i ne sme da ostane prazna populistička priča. Besplatan bežični internet danas je neophodnost, kako zbog naših sugrađana, tako i zbog povećanog broja turista koji posećuju naš grad“, rekao je kandidat za odbornika POKS Stefan Radivojević.

Kako se navodi u saopštenju, Radivojević je naveo da mnoge stranke govore o Beogradu kao o svetskoj metropoli i „razbacuju se milijardama“ na izgradnju metroa i preambiciozno predstavljaju razne nerealne projekte i grandiozne investicije koje nije moguće sprovesti ni za tri mandata.

„Mi se ne krijemo iza mogućnosti, već pričamo konkretno. Ukoliko nam građani pruže priliku, Beograd će dobiti bežični internet u opštinama, školama, bolnicama, gradskim trgovima, parkovima i drugim javnim prostorima i ustanovama“, rekao je Radivojević.