Antić: Beograd će finansirati omladinski i školski sport

Izbori BG 26. feb. 201813:54 > 13:57
Podeli:
Izvor: Tanjug/Informativna služba SPS

Kandidat za gradonačelnika Socijalističke partije Srbije i Jedinstvene Srbije Aleksandar Antić najavio je da Beograd neće finansirati profesionalne sportske klubove, već će sve svoje resurse usmeriti na omladinski sport, školske aktivnosti i rekreativni sport.

„Sport u školama, u školskim sekcijama i malim klubovima koji s velikim entuzijazmom treniraju podmladak, to će biti naš prioritet. Nećemo dozvoliti da bavljenje sportom bude privilegija bogatih. Sportom ćemo se baviti svi, bez obzira na socijalni status. Sport će biti dostupan svima, i svako će moći da razvija svoje talente u skladu sa potencijalom i ličnim opredeljenjem“, izjavio je Antić.

Kako se navodi u saopštenju, Antić i kandidat za gradskog odbornika liste SPS-JS i proslavljeni stonoteniser Aleksandar Karakašević odigrali su stonoteniski meč kao promociju programa školskog sporta.

„Zdravlje Beograđana je velika obaveza, a zdravlje mladih je na vrhu prioriteta. Upravo promovisanje školskog sporta kao organizovanog vida rekreacije za mlade, pod nadzorom trenera i uz podršku Grada, jeste pravi odgovor na sve veće zdravstvene probleme populacije mladih, ozbiljan pedagoški odgovor kako mlade skloniti sa ulice i sačuvati ih od narkomanije“, rekao je Antić.

Karakašević je rekao da se ostvario kao profesionalni sportista i da je cilj njegovog angažovanja na listi SPS-JS da doprinese popularizaciji malih sportova koji su nekada bili tradicionalni, a sada im preti gašenje.