LDP: Portret Putina u ordinaciji u Tiršovoj je neprihvatljiv

Izbori BG 20. feb 201810:52 > 10:57
Podeli:
Izvor: LDP

Neprihvatljivo je da se u bilo kojoj instituciji ove države, a posebno u dečijoj ustanovi, drže slike Vladimira Putina, da se na ovakav način širi propaganda i gradi kult ličnosti stranog državnika, poručio je Ivan Đurić, kandidat Liberalno-demokratske partije (LDP) za odbornika.

LDP je reagovao na fotografiju objavljenu na društvenim mrežama na kojoj se vidi da je u ordinaciji dežurnog pedijatra okačena slika ruskog predsednika.

Kandidati i kandidatkinje LDP-a odneli su uramljene fotografije likova iz animiranih filmova ispred Tiršove, kao primer šta treba da se nalazi na zidovima pedijatrijskih ordinacija.

„Pitamo javno kome je palo uopšte na pamet da stavlja Putinov portret na mestu gde se leče deca i da li je to vizija Beograda Zorana Radojičića, direktora ove ustanove i nosioca liste SNS-a, da li se tako voli Beograd“, upitao je Đurić.

On je zatražio da se sporna slika odmah skloni i da se ljudima uputi izvinjenje.

„Mi smo dužni i na ovakve stvari da reagujemo, pošto drugi svoje kampanje vode na takav način da ni direktno ni indirektno ne ukazuju na uzroke problema. Naša obaveza je da poštedimo naredne generacije ludila u kome smo prinuđeni da živimo zbog slabosti političkih lidera da se odupru ruskom uticaju i jasno nas okrenu ka Zapadu, gde pripadamo“, poručio je kandidat LDP-a za odbornika.

Dodao je da je zemlja uništena, te da ne postoji institucija koja nije kompromitovana, što je sve posledica pogrešne politike, čiji simboli i jesu razni političari kojima Srbija i njeni građani predstavljaju kolateralnu štetu njihovog ludila.

„Ovo danas nije samo snimanje predizborne izjave, ovo je naš pokušaj da sprečimo da ljudi u Srbiji padnu u kolektivnu hipnozu, gde razni Putini treba da nas gledaju i dok lečimo svoju decu, što je poniženje i nas lično i ove zemlje“, zaključio je Đurić.