DJB i Dveri: Evo kako ćemo rešiti saobraćajne probleme

Izbori BG 17. feb 201810:03 > 10:07
Podeli:
Izvor: N1

Pitanje saobraćaja je jedno od ključnih pitanja urbanističkog i regionalnog planiranja i nerazdvojivo je od svih drugih aspekata urbanog planiranja, istakao je Miloš Simović, kandidat za gradskog odbornika na listi Dosta je bilo i Dveri.

„Ovom pitanju se na nadležnim mestima često prilazilo lakonski, a nekad se nije pridavala nikakva pažnja sve dok situacija ne postane nepodnošljiva. Rezultat takve neodgovorne politike jeste da Beograd danas nije izgrađen, već je zagrađen“, istakao je Simović.

On je izdvojio korake koje će s tim u vezi preduzeti odbornici Dosta je bilo i Dveri ukoliko budu na vlasti.

„U najkraćem roku izradićemo celoviti plan saobraćajnog sistema u gradu i okolini. Razvijaćemo i modernizovati sve vidove saobraćaja, a predložićemo niz projekata u vezi poboljšanja saobraćajne infrastrukture u gradu koje smatramo dobrim rešenjima“, rekao je on.

Dodao je da će unaprediti rad GSP i povećati broj linija ka periferiji grada, ali i ukinuti sistem naplate karata „Bus plus“ i prebaciti taj proces u nadležnost Sekretarijata za saobraćaj i JKP „GSP Beograd“.

Simović je naveo da će se izgraditi podzemni prolazi na najkritičnijim raskrsnicama.

„Ukinućemo vremensko ograničenje parkiranja u zonama u kojima se vrši naplata parkinga. Uvešćemo mogućnost pretplate parkiranja i van zone u kojoj građani žive, i to putem mesečnih, šestomesečnih, ili godišnjih pretplata. Uspostavićemo sistem parking garaža u obodnoj zoni, i sistem zgrada-garaža u najkritičnijim zonama u gradu“, naveo je on.

Simović dodaje da će se, po uzoru na mnoge metropole, zalagati za uvođenje nadležnosti grada nad sistemom taksi prevoza, kao i za poboljšanje uslova rada taksi prevoznika.