Šutanovac: Prete da unište jedino izvorište pijaće vode

Izbori BG 16. feb 201814:52 > 14:55
Podeli:
Izvor: Screenshoot

Kandidat za gradonačelnika Beograda koalicije "Da oslobodimo Beograd" Dragan Šutanovac izjavio je da aktuelna vlast planovima gradnje u Makiškom polju preti da uništi jedino izvorište pijaće vode u Beogradu i građane "osudi na flaširanu vodu".

On je rekao da će lista na čijem je čelu sprečiti takve „sulude i sumnjive projekte Srpske napredne stranke“, navodi se u saopštenju Demokratske stranke (DS).

„Odavde ceo Beograd dobija zdravu pijaću vodu. Nažalost, koalicija koja je na vlasti predviđa da na ovom prostoru izgradi stambeno-poslovne objekte, kao i liniju metroa koja vodi ni iz čega ni u šta“, rekao je Šutanovac.  

On je dodao da će koalicija „Da oslobodimo Beograd – DS, SDS, NOVA, ZEP Zeleni“ proširiti pojas zaštite Makiškog polja.  

„To je interes svih građana koji su s pravom zabrinuti da će izgradnjom takvih stambeno-poslovnih kompleksa biti ugrožena njihova pijaća voda“, naveo je Šutanovac.  

Kandidat za odbornika i potpredsednik Zelene ekološke partije – Zeleni Igor Radošević rekao je da je svuda u svetu zabranjena gradnja na vodoizvorištu, te da s razlogom nijedna vlast do sada nije ni pomišljala da gradi na Makiškom polju.  

„Ovaj široki zeleni pojas treba da predstavlja zaštićenu zonu, a ne potencijalnu investiciju“, rekao je Radošević.