Vukadinović: Očekujem SPS u novoj vladi, ali potkresanih krila

Izbori 2022 23. maj. 202213:09
Podeli:
Izvor: N1/arhiva

Predstavnik Nove srpske političke misli Đorđe Vukadinović ocenio je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić i sada, kao i ranije, prolongira odluku o sastavu nove vlade u kojoj će, kako smatra, biti i socijalisti, ali "potkresanih krila".

Vukadinović je rekao da je Vučić, inače lider Srpske napredne stranke, i kada mu je odgovaralo predlagao „vladu u poslednji čas“.

Povezane vesti

Upitan zašto još nema naznaka o sastavu buduće vlade kada je, iako parlamentarni izbori nisu formalno završeni, sve praktično poznato, on je odgovorio da je Vučić „uvek odugovlačio“ s tim.

„Uvek je odugovlačio, i kada nije morao, ali sada prolongira razgovore da bi odložio pitanje uvođenja sankcija Rusiji“, rekao je on.

Upitan da li će Socijalistička partija Srbije biti u budućoj vladi, posle kritika iz SNS zbog predizborne kampanje, on je ocenio da hoće, te dodao da o tome odlučuje samo Vučić.

„Lično smatram da će SPS biti u vladi i mislim da je sve posle aprilskih izbora bilo samo potkresivanje krila i malo smanjivanje apetita SPS“, rekao je on.

Rekao je da ne zna „u kom formatu“ će socijalisti participirati u novoj vladi.

„Najave da može drugačije da se formira vlada su više posledica te akcije potkresivanja krila i umanjivanje apetita SPS, ali mislm da to bar u ovom trenutku nije realno“, rekao je on.

Ocenio je da će „posle nekih drugih izbora“ biti mnogo više opcija za formiranje vlade, ali da u ovom trenuku svaki drugačiji ishod, odnosno vlada bez SPS, nije realan.

Lider SPS Ivica Dačić je ranije rekao da nije razgovarao sa SNS o kadrovskim pitanjima i napomenuo da to ne zavisi mnogo od njega, „jer nije to sada pitanje matematike“.

Dačić je za Pink dodao da „ono što se piše“, kako je naveo, prema njegovom iskustvu „uglavnom se i ne obistini“.

Zbog ponavljanja izbora na jednom biračkom mestu u opštini Bujanovac, parlamentarni aprilski izbori još uvek nisu formalno završeni, mada je njihov ishod odavno poznat.

Koalicija oko SNS na republičkom nivou, uz pomoć poslanika manjina, može da formira vladu bez SPS, ali u Beogradu, sa socijalistima, ima većinu.

Komentari

Vaš komentar