Vukadinović: Najveći gubitnici izbora su Ujedinjeni za pobedu Srbije i SNS

Izbori 2022 04. apr. 202214:1923 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Politički analitičar Đorđe Vukadinović izjavio je da su najveći gubitnici jučerašnjih izbora koalicija Ujedinjeni za pobedu Srbije i Srpska napredna stranka.

Vukadinović je kazao da je koalicija Ujedinjeni za pobedu Srbije ostvarila rezultat ispod svih očekivanja.

„Pokazalo se da je kolacija ’Ujedinjeni za pobedu Srbije’ imala neosnovana očekivanja da će osvojiti dvostruko veći procenat glasova na parlamentarnim i gradskim izborima nego što su osvojili. Na parlamentarnim izborima su osvojili znatno manji broj mandata od onog na koji su računali, a na gradskom nivou najverovatnije neće moći da budu u vlasti, iako su sve karte bili bacili na gradske izbore“, ocenio je Vukadinović.

Dodao je da je i SNS na parlamentarnim izborima ostvario rezultat ispod njihovog očekivanja.

"Veliki broj potencijalnih glasača SNS se opredelio za Socijalističku partiju Srbije i manje stranke desne orijentacije, zbog njihovog čvršćeg nacionalnog stava i svrstavanja uz Rusiju. To svakako ne raduje Vučića, zbog predstojećih razgovora sa zapadnim ambasadorima i pritisaka koji se očekuju sa te strane. Pretpostavljam da će zbog toga Vučić, po običaju, do poslednjeg dana odugovlačiti s formiranjem nove vlade Srbije", naglasio je Vukadinović.

Po njegovim rečima, najveći dobitnik na jučerašnjim izborima je sam Aleksandar Vučić, koji je kao predsednički kandidat ostvario ubedljivu pobedu u prvom krugu.

"Takođe, veliki pobednici izbora su Ivica Dačić i SPS, kao i manje stranke i koalicije desne orijentacije kao što su NADA, Dveri i Zavetnici, koje su se borile za cenzus, a ostvarile su dobre rezultate i na parlamentarnim i na gradskim izborima i bez nekih od njih verovatno neće moći da se formira gradska vlast u Beogradu", istakao je Vukadinović.

Sve najvažnije informacije pratite u našem BLOGU UŽIVO i na stranici IZBORI 2022.

Komentari

Vaš komentar