Studenti iz Beograda i Novog Sada pokreću kampanju „Do tebe je“

Izbori 2022 14. mar. 202216:48
Podeli:
Izvor: Do tebe je

Grupa studenata iz Beograda i Novog Sada pokreće kampanju “Do tebe je” koja ima za cilj podsticanje veće izlasnosti mladih u Srbiji na parlamentarnim, predsedničkim i izborima za grad Beograd koji se održavaju 3. aprila 2022. godine, saopšteno je direktor kampanja Milan Vujić.

„Paralaleno sa predizbornom kampanjom koja je u toku, mladi aktivisti će promovisati svojim vršnjacima važnost učešća u političkim procesima i izborima preko društvenih mreža i putem specijalizovanog sajta www.do-tebe-je.rs. Na ovom sajtu mladi će moći da se informišu o svim aktuelnostima izbornog procesa: akterima i listama, kao i prioritetnim politikama tih lista kada su u pitanju izazovi mladih u Srbiji“, dodaje se u saopštenju.

Kažu da budući da se posao, pa ni posao odbornika, narodnog poslanika ili predsednika, ne dobija na lepe oči, svim izbornim listama upućen je poziv da definišu svoje tri prioritetne politike kojima će poboljšati položaj mladih u Srbiji.

„U okviru kampanje koja će trajati sve do izborne tišine, na najpopularnijim društvenim mrežama među mladima, svakodnevno će biti objavljivani kratki video sadržaji u kojima će javne ličnosti svojim porukama pokušati da mladima ukažu na važnost izbornog procesa i insistiranje na temama koje se tiču svih nas. Onog momenta kada prihvatimo toliko puta ponovljenu priču da su ‘’svi isti’’ i da taj jedan glas ‘’neće ništa promeniti’’, tada smo odustali od Srbije. Ako ne glasaju, mladi nemaju nikakav uticaj na to ko će i kako obavljati posao koji se tiče nas. Političare i političarke plaćamo mi da rade u našem interesu. Mi smo poslodavci, a oni zaposleni. Konkurs je raspisan, treće aprila ti biraš koga ćeš zaposliti“, zaključuju iz „Do tebe je“.

Sve o izbornoj kampanji i aktivnostima kandidata, stranaka i koalicija čitajte na našoj stranici Izbori 2022.

Komentari

Vaš komentar