Vučić: Posle izbora ću pokazati novo naoružanje koje je nabavila Vojska Srbije

Predsednički izbori 30. mar. 202215:48 > 21:0658 komentara
Podeli:
Izvor: TANJUG/DIMITRIJE NIKOLIĆ

Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je u Nišu da mir i stabilnost nisu zauvek dati, već za to mora da se bori i poručio da će Srbija čuvati dostojanstvo, ponos i ostaće slobodna i slobodarska zemlja. Rekao je da će posle izbora pokazati građanima novo naoružanje koje je nabavila Vojska Srbije.

On je u hali Čair rekao da će Niš dobiti i brzu prugu, dodavši da će nepunih 300 miliona evra koštati brza pruga do bugarske granice. Na taj način, Niš će biti povezan i sa zemljama iz regiona, ne samo sa Beogradom. Isto je do makedonske granice. To dovodi nove investitore i nećemo stati, kazao je Vučić, preneo je portal Pink.

„Uložićemo desetine miliona evra, jer hoćemo još fabrika u Nišu. Nismo zadovoljni samo onim što je dosad urađeno“, rekao je Vučić.

Odgovarajući na kritike povodom izgradnje stadiona, Vučić kaže da on košta 59 miliona evra i da će početi da se gradi u maju.

„Real sa Nišave haraće Evropom u najboljim uslovima. Hoćemo najbolje stadione u Evropi za našu decu“, kaže Vučić.

Prema njegovim rečima, narod hoće dela, one koji će da rade, one koji daju rezultate, a ne samo one koji loše govore o drugima.

„Pre neki dan su momci u Kragujevcu glumili mangupe, pa su nam pokazivali srednji prst. Nećemo ni da se svađamo sa njima, ni da se bijemo. Naš odgovor će biti papir i olovka 3. aprila. Odgovor je: nemojte da nam psujete majku, uradite nešto. Uzmite ciglu, malter, uradite nešto, nema ništa od psovanja majki“, naveo je Vučić.

Vučić u Paraćinu: Olovkom pokažite kako pobeđuje pristojna Srbija

Aleksandar Vučić je pozvao građane da izadju na aprilske izbore i da, kako je naveo, olovkom pokažu kako pobeđuje pristojna Srbija.

Vučić je na predizbornomm skupu u Paraćinu rekao i da će biti tužan ako ne osvoje 60 odsto podrške građana, te naglasio da bi voleo da pobeda bude „ubedljivija nego ikada“.

„Da olovkom i srcem izadjemo na izbore 3. aprila i olovkom i srcem im pokažemo kolika je pristojna Srbija i kako pristojna Srbija pobeđuje“, rekao je on.

Istakao je da Srbija vodi odgovornu politiku, da privlači investitore i da se ekonomnski najbrže razvija u regionu. Kritikovo je opozicju zbog nekih od stavova u preidizbornoj kampanji, te ih uporedio sa rečenicom iz kultnog stripa Alan Ford – „Bolje je biti bogat i zdrav, nego bolestan i siromašan“.

Opozicione stavove ocenio je i kao stavove „neodgovornih ljudi koji misle da mogu da kažu šta hoće“. Optužio ih je i za „laži o njemu i njegovoj porodici“, te naveo da je ostalo još malo do izbora i da će narod presuditi.

„Dok sam ja gradio oni nisu radili ništa, samo su kibicovali i dobacivali“, rekao je Vučić.

Obećao je da će u Paraćin za dvadesetak dana na razgovore doći nemački investitor, te dodao da će učiniti sve da u tom gradu bude otvorena fabrika. Rekao je i da bi u toj fabrici trebalo da bude zaposleno oko 1.200 ljudi, te najavio i niz drugih infrastrukturnih objekata. Obećao je i razgvore sa ruskim i kako je naveo „što da ne i svim drugim partnerima“ o nabavci i ceni gasa, te naglasio da je to izuzetno važno za fabriku stakla.

Najavio je i ulaganje od 35 milona evra u zdravstvo na području Paraćina i Ćuprije, kao i rešavanje problema sa vodovodom i kanalizacijom.

„Od uništene države došli do toga da nemamo čega da se stidimo pred svetom“

Aleksandar Vučić, predsednički kandidat Srpske napredne stranke, Socijalističke partije Srbije i Saveza vojvođanskih Mađara, pozvao je birače da glasaju 3. aprila za mir, stabilnost i dela, za sigurnu budućnost Srbije.

„Izbori nisu igra, niti je država igračka, a izbori 3. aprila su ozbiljna dužnost za svakog od nas. Za deset godina smo od uništene države došli do toga da nemamo čega da se stidimo pred svetom. Najbrže napredujemo, otvaramo nova radna mesta, rekao je Vučić.

On je građanima rekao da zna da i dalje ne žive kako bi želeli, ali da je životni standard iz godine u godinu sve viši.

„Uvek je lakše uništiti ono što je neko drugi izgradio, nego stvoriti nove vrednosti, naglasio je Vučić, koji smatra da zavisi od građana „hoćemo li nastaviti dalje ili ćemo se vratiti na ono što smo zatekli 2012. godine“.

On je poručio građanima da glasaju za mir, stabilnost i dela koja govore za sebe.

„Glasajte za sigurnu budućnost Srbije“, poručio je Vučić.

Sve o izbornoj kampanji i aktivnostima kandidata, stranaka i koalicija čitajte na našoj stranici Izbori 2022.

Komentari

Vaš komentar