„Moramo“: Glas za Biljanu Stojković – jedini garant da se prekine rad Rio Tinta

Predsednički izbori 28. feb. 202215:32 > 16:107 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Koalicija "Moramo" za kratko vreme postala je jedna od najrespektabilnijih političkih opcija u Srbiji, koja je predložila i kadnidatkinju za predsednicu Srbije Biljanu Stojković - predsednicu kakvu zaslužuju svi građani, saopšteno je iz ove koalicije.

Kako navode, liste za Grad Beograd i republički parlament koalicije Moramo čini i „struka i motika“.

„Našu borbu za životnu sredinu i prava svih građana sa ulica, trgova i njiva unećemo u institucije – mesto gde možemo sistemski promeniti stvari i od Srbije napraviti dobro mesto za život. Glas za Moramo i prof. dr Biljanu Stojković jedini je garant da se istinski prekine rad Rio Tinta i zabrani iskopavanje litijuma na čitavoj teritoriji Srbije. To je glas za vladavinu prava, demokratiju, solidarnost, ljudska prava, zdravu životnu sredinu, čist vazduh, pitku ovdu u svim domovima i plodnu zemlju, to je glas za dobar i pristojan život svakog pojedinca“, stoji u saopštenju.

Povezane vesti:

Iz Moramo ističu da je Biljana Stojković doktorka nauka, profesorka Biološkog fakulteta, autorka brojnih naučnih radova, aktivistikinja i borkinja za ljudska prava, članica saveta Skupštine slobodne Srbije, kolumnistkinja sajta Peščanik i da je predsednica kakvu građani Srbije zaslužuju.

"Moramo da našu dugogodišnju borbu za pristojan i normalan život svih građana i građanki, sa ulica, trgova, njiva prenesemo u Skupštinu Grada Beograda, republički parlament i Andrićev Venac, u institucije u kojima možemo promeniti sistem i uspostaviti dobro funkcionisanje svih segmenata države. Građani i građanke Srbije nakon mnogo vremena imaju priliku da na predstojećim gradskim, parlamentarnim i predsedničkim izborima glasaju ZA, jer drugu zemlju nemamo", dodaje se u saopštenju.

Više informacija o izborima potražite na stranici Izbori 2022.

Komentari

Vaš komentar