Jovanović: Ne pratim kladionice i nagađanja, politika je mnogo ozbiljnija stvar

Predsednički izbori 26. feb. 202213:40 > 23:0810 komentara
Podeli:
Miloš Jovanović
Izvor: N1

Ne pratim kladionice, nagađanja i ispitivanja javnog mnjenja, jer to može da se šteluje kako kome odgovara, politika i izbori su mnogo ozbiljnija stvar, izjavio je kandidat za predsednika koalicije NADA Miloš Jovanović na konferenciji za medije kod Kalenić pijace.

Na pitanje novinara kako komentariše svoju poziciju i kvote na kladionicama kada su u pitanju predsednički izbori, Jovanović je rekao da ne zna koju poziciju zauzima, niti ga to zanima.

„Jedini sud koji mene zanima jeste šta će građani ove zemlje 3. aprila reći“, naglasio je Jovanović.

Kandidat Koalicije NADA za beogradske izbore Vojislav Mihailović rekao da ukoliko dobiju mogućnost da učestvuju u gradskoj vlasti staviće akcenat na rešavanje pitanja zagađenja vazduha, saobraćajnih gužvi i „urbanističkog haosa“.

Povezane vesti:

Pitanje zagađenja, kako kaže može se delimično rešiti subvencionisanjem taksista kojima bi se pomoglo da nabave ekološka vozila i prebacivanjem gradskog prevoza na ekološka goriva.

Takođe, jedan od načina rešavanja tog pitanja bilo bi i stavljanje najsavremenijih filtera, naročito na termoelekranu u Obrenovcu, koja stvara najveće zagađenje u gradu.

Osim, toga, gradsku politiku treba usmeriti ka što većoj decentralizaciji vlasti, povećati broj opština i omogućiti im samostalnije upravljanje.

Kada je reč o pravnoj situaciji u kojoj se nalazi Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) koji je trenutno podeljen na dve frakcije, od kojih se jedna frakcija nalazi na listi s Demokratskom strankom Srbije u okviru Koalicije NADA, a druga na listi sa Srpskom pokretom Dveri.

Prvi na listi kandidata za poslanike Koalicije NADA, general u penziji Božidar Delić, izjavio je da bi se prvo trebalo pozabaviti pitanjima Kosova i Metohije, dotakavši se i situacije između Rusije i Ukrajine.

"Kosovo i Metohija je pitanje koje nema alternativu, vidite ovih dana šta se dešava u Ukrajini, gde su praktićno naša dva bratska naroda, koji su nam pomagali na KiM, dovedeni u situaciju da međusobno ratuju", rekao je Delić.

On je istakao da Srbija ima Rezolucija 1244 Saveta bezbednosti UN koje se ona pridržava.

Izvor: Tanjug

"Ali oni koji danas traže od Rusije da se pridržava međunarodnog prava, u našem slučaju su pogazili i poslednje slovo međunarodnog prava", kazao je Delić i dodao da nisu ispoštovali samo one odredbe Kumanovskog sporazuma koji su u interesu Srbije.

Kako je objasnio, ruka pomirenja predsednika Rusije Vladimira Putina "visila je u vazduhu osam godina", a sada ukrajinske vlasti pružaju svoju.

"Putin ne može prihvatiti krvavu ruku, ona prvo mora biti oprana i Ukrajina se mora vratiti tamo gde je oduvek bila; da bude prijatelj Ruske Federacije, jer samo tako može ići napred", zaključio je Delić.

Više informacija o izborima potražite na stranici Izbori 2022.

Komentari

Vaš komentar