Đurđević Stamenkovski pozvala sve predsedničke kandidate na debatu

Predsednički izbori 15. mar. 202214:169 komentara
Podeli:
Izvor: Srpska stranka Zavetnici (zavetnici.rs)

Milica Đurđević Stamenkovski, kandidatkinja Zavetnika za predsednicu Srbije, uputila je poziv svim predsedničkim kandidatima da uzmu učešća u televizijskim i drugim debatama jer, kako je navela, u ovoj kampanji je primetno upadljivo medijsko odsustvo sučeljavanja programskih i političkih načela svih učesnika izbora.

Ona je istakla da nema nikakav problem da se odazove na poziv bilo kog medija u Srbiji, što se ne može reći i za druge predsedničke kandidate.

Pročitajte još

„Moji politički suparnici stalno govore o demokratskim načelima i dijalogu, a zapravo, oni žele da vode monolog, kako njihove političke stavove niko ne bi mogao da dovede u pitanje“, smatra predsednička kandidatkinja Zavetnika.

Đurđević Stamenkovski je istakla da je evidentno kako je ukrajinsko-ruska kriza bacila u svojevrstan zapećak kampanju političkih stranaka na predstojećim izborima, ali da to ne znači da bi politički činioci u Srbiji trebalo da se sakriju iza ove krize, "izbegavajući da međusobno sučele svoje stavove i građanima obznane za šta se to oni zapravo zalažu".

"Zavetnici će se uvek zalagati za suštinsko poštovanje demokratskih principa, umesto deklarativno i paušalno, kako to sada čini velika većina predsedničkih kandidata", zakljućila je ona.

Sve o izbornoj kampanji i aktivnostima kandidata, stranaka i koalicija čitajte na našoj stranici Izbori 2022.

 

Komentari

Vaš komentar