Tadić: Imamo plan za reformu poljoprivrede

Podeli:
traktor oranje njiva poljoprivreda
Izvor: N1 (ilustracija)

Nosilac liste "Ajmo ljudi" na parlamentarnim izborima Boris Tadić predstavio je reforme poljoprivrede iz ekonomskog programa te liste.

Kako se navodi u saopštenju SDS, Tadić je, zajedno sa kandidatima za narodne poslanike Arisom Movsesijanom, Dejanom Žujovićem, Petrom Radojčićem, Nadom Kolundžijom, Vojislavom Jankovićem i Lukom Đolićem posetio poljoprivredno gazdinstvo SM Agrar u Ečkoj kod Zrenjanina.

„Danas smo na imanju kod Aleksandra Popova u Ečkoj, kandidata za narodnog poslanika naše koalicije Ajmo ljudi, našeg starog saborca i uspešnog poljoprivrednika. U našem ekonomskom programu ‘Novi ekonomski dogovor’, poljoprivreda je označena kao jedan od temelja naše privrede. Reforme koje smo predložili odnose se pre svega na primenu novih tehnologija i reformu politike subvencionisanja“, izjavio je Tadić.

Istakao je da je politika subvencija poljoprivrede bila bolja u vreme bivše vlasti u svim aspektima.

„Vratićemo politiku subvencija koja će biti prilagođena potrebama savremene poljoprivrede i naših poljoprivrednika. Cena hrane u Srbiji je u poslednjih godinu dana porasla tri puta više od evropskog proseka rasta hrane. To je nedopustivo i zato pred građane izlazimo sa konkretnim merama za oporavak i razvoj naše poljoprivrede“, zaključio je Boris Tadić.

Sve o izbornoj kampanji i aktivnostima kandidata, stranaka i koalicija čitajte na našoj stranici Izbori 2022.

Komentari

Vaš komentar