Novi prigovor zbog nepravilnosti tokom ponovoljenog glasanja u Velikom Trnovcu

Podeli:
Izvor: Tanjug/Nenad Mihajlović

Opštinskoj izbornoj komisiji u Bujanovcu prigovor zbog nepravilnosti prilikom ponovljenog glasanja na biračkom mestu broj 6 u Osnovnoj školi "Muharem Kadriu" u Velikom Trnovcu podneo je Opštinki odbor SPS, saznaje FoNet.

Zahvaljujući glasovima sa ponovljenih izbora na ovom biračkom mestu, Koalicija Albanaca doline je saopštila da će imati jednog poslanika u Skupštini Srbije, Šaipa Kamberija.

Međutim, ako Opštinska izborna komisija prihvati ovaj prigovor, izbori bi trebalo da se opet ponove.

PROČITAJTE I:

Da je bilo nepravilnosti prilikom glasanja u Velikom Trnovcu saopštila je i CRTA iste večeri. Primedbe na brojne nepravilnosti uneli su u zapisnik i srpki predstavnici u stalnom biračkom odboru.

Albanski izvori iz Velikog Trnovca su dopisnici FoNeta dostavili video snimke na kojima se vidi i čuje kako se biračima iza paravana sugeriše za koga da glasaju, a tvrde i da ima slučajeva da je potpisano da je glasala osoba koja je preminula.

Na ponovljenom glasanju na parlamentarnim izborima na biračkom mestu 6 u Velikom Trnovcu glasalo je ukupno 697 od 1.089 birača sa pravom glasa, a najviše glasova – 677 osvojila je lista Koalicija Albanaca doline.

Po jedan glas na ponovljenim izborima u Velikom Trnovcu osvojile su liste „Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve“ i „Miloš Jovanović – Nada za Srbiju“, dok je nevažećih bilo 18 listića.

Nijedan glas na ovim ponovljenim izborima nije osvojila druga albanska lista, „Alternativa za promene – Albanska demokratska alternativa“.

Sve o rezultatima izbora i reakcijama čitajte na našoj stranici IZBORI 2022.

Komentari

Vaš komentar