Ne davimo Beograd i Moramo će imati svoje kontrolore u Velikom Trnovcu

Podeli:
veliki trnovac
Izvor: N1

Pokret Ne davimo Beograd i izborna lista koalicije Moramo su saopštila da će na ponovljenim izborima na biračkom mestu broj 6 u Velikom Trnovcu imati svoje kontrolore i time, kako su istakli, dati doprinos odbrani regularnosti izbornog procesa.

Pročitajte još

„Pokret Ne davimo Beograd još jednom poziva Republičku izbornu komisiju i Republičko javno tužilaštvo da rade svoj posao. RIK se mora postarati da se aktuelni izborni proces konačno privede kraju u skladu sa zakonom. Istovremeno, pozivamo tužilaštvo da reaguje i pokrene postupak protiv odgovornih lica koja su zloupotrebila pravo glasanja i sprečili održavanje glasanja tokom prethodnih ponavljanja izbora na ovom biračkom mestu, ali i svih onih koji bi se usudili da u narednim procesima na sličan način zloupotrebljavaju biračko pravo građana i građanki“, navodi se u saopštenju.

Ističu da je neprihvatljiva je situacija da se glasanje na ovom biračkom mestu ponavlja već četvrti put.

„Nalazimo se u suludoj situaciji da, gotovo tri meseca od održanih izbora 3. aprila, izborni proces još uvek nije završen, da nemamo zvanične rezultate izbora i da samim tim ni novi saziv Narodne Skupštine nije konstiutisan. Za institucionalni vakuum u kojem se nalazimo odgovornost snosi isključivo autoritarno-kriminalni režim Srpske napredne stranke i Aleksandra Vučića, koji je u toj meri degradirao institucije i administraciju da su nesposobne da tri meseca sprovedu izbore na jednom jedinom biračkom mestu od 1.089 birača. Upozoravamo režim da se ne igra sa dodatnim veštačkim produžavanjem izbornog procesa, kako bi sebi kupili još malo vremena u kompleksnom geopolitičkom momentu u kojem se svet nalazi, ali i kako bi održali svoj autoritarni režim nekonstituisanjem novog saziva parlamenta, koji neće biti protočni bojler Andrićevog venca“, zaključeno je u saopštenju.

Komentari

Vaš komentar