NADA i Patriotski blok osudili imenovanje Jelene Milić za ambasadorku u Zagrebu

Parlamentarni izbori 16. mar. 202217:16 > 18:523 komentara
Podeli:
Izvor: Shutterstock

Dve liste koje će učestvovati na predstojećim parlamentarnim izborima, Srpska koalicija i NADA i Patriotski blok, osudile su imenovanje Jelene Milić za ambasadorku Srbije u Hrvatskoj.

Srpska koalicija NADA je saopštila da smatra da imenovanje Jelene Milić na funkciju ambasadorke Srbije u Hrvatskoj predstavlja veliki skandal, kojim se otvara i pitanje stvarne spoljne politike Srbije.

Oni su u saopštenju podsetili predsednika Srbije, koji je potpisao ukaz o imenovanju ambasadora, da je ne tako davno rekao Jeleni Milić da „njena politika ne donosi dobro Srbiji“ i da je sve što je rekla „protiv interesa Srbije“.

"Postavljamo pitanje šta se to promenilo i čime se ona kvalifikovala za ovako odgovornu dužnost? Da li se preporučila dugogodišnjim lobiranjem za ulazak Srbije u NATO i sramnim opravdavanjem agresije 1999. godine izjavom da je 'NATO bio prinuđen da interveniše zbog nemogućnosti da se na drugi način spreče zlodela koja je Miloševićev režim činio?'. Da li je za ambasadora izabrana jer u javnim nastupima Rusiju karakteriše kao 'državu kojoj je interes nestabilnost balkanskog prostora'? Postavljenje Jelene Milić nesumnjivo će biti pozdravljeno u Zagrebu i zbog izjave da je 'Republika Srpska Krajina bila neprijateljska tvorevina i da je Hrvatska imala legitimno pravo da proba da svoju teritoriju integriše natrag'. Zbog višedecenijskog zastupanja stavova suprotnim interesima Srbije može se zaključiti da ambasadora nije dobila Srbija, već su ga dobile Hrvatska i NATO", poručili su iz koalicije NADA.

Patriotski blok: Prognane Srbe će sada u Zagrebu predstavljati agent NATO

Patriotski blok osudio je imenovanje osnivačice NVO Centar za evroatlantske studije Jelene Milić na funkciju ambasadorke Srbije u Hrvatskoj, saopšteno je iz pokreta Dveri.

"Ukaz kojim je Aleksandar Vučić imenovao Jelenu Milić na tu poziciju predstavlja ogromnu uvredu za 250.000 prognanih krajiških Srba, koje će sada u Zagrebu, po Vučićevoj zamisli, predstavljati niko drugi do Jelene Milić, agent NATO", navodi se u saopštenju.

Patriotski blok navodi da "malobrojni Srbi koji su se nakon rata vratili u Hrvatsku zaslužuju da ih zastupa patriota, neko ko će iskreno braniti njihova ugrožena prava", kao i da "to svakako nije Jelena Milić".

"Ovo je samo još jedan u nizu razloga da se Vučićeva vlast hitno menja i zato pozivamo sve građane koji se ne slažu sa ovako pogubnim odlukama aktuelnog režima da na predstojećim izborima glasaju za našeg predsedničkog kandidata Boška Obradovića i Patriotski blok za obnovu Кraljevine Srbije pod rednim brojem 11", navodi se u saopštenju.

Sve o izbornoj kampanji i aktivnostima kandidata, stranaka i koalicija čitajte na našoj stranici Izbori 2022.

Komentari

Vaš komentar