Koalicija Moramo: Napadnut kandidat za narodnog poslanika Rade Obradović

Parlamentarni izbori 26. feb. 202209:22 > 15:117 komentara
Podeli:
Izvor: Koalicija Moramo

Kandidat za narodnog poslanika ispred zeleno-leve koalicije Moramo Rade Obradović, napadnut je u petak u toku predizbornih aktivnosti u Kuli, saopšteno je iz te koalicije.

U saopštenju se navodi da je Obradović presretnut u centru Kule, juče oko 19 časova, dok je prikupljao potpise za izlazak na lokalne izbore grupe građana “Kritrična masa za pobedu”.

„Obradovića je nakon uvreda i pretnji, snažno udario pesnicom i oborio na zemlju suprug savetnice ministarke državne uprave i lokalne samouprave. Pokret Ne davimo Beograd i koalicija MORAMO najoštrije osuđuju napad na kandidata za narodnog poslanika Radeta Obradovića i upozoravamo da je ovakva vrsta nasilja, koje kriminalni režim sprovodi nad političkim neistomišljenicima, neprihvatljiva“, piše u saopštenju.

„Ja ovo vidim isključivo kao politički motivisan napad i pitam se šta će se sve dešavati do izbora kada su naprednjaci na samom početku kampanje ovako počeli da se obračunavaju sa političkim protivnicima“, rekao je Obradović za portal Autonomija, a prenosi koalcija.

Napad je prijavljen policiji, a Obradović je dobio medicinsku pomoć u Hitnoj pomoći u Kuli, odakle je upućen na Urgentno odeljenje Opšte bolnice u Vrbasu, gde su mu konstatovane povrede, otok na licu i posekotina, ističe se u saopštenju.

SDS: Otpor nasilju i pravo izbora je pitanje civilizacijskog opstanka društva

Lista "Boris Tadić – ajmo ljudi" najsnažnije osuđuje fizički napad na kandidata koalicije „Moramo“ sinoć u Kuli, saopšteno je iz Socijaldemokratske stranke.

"Otpor svim vidovima nasilja koji ugrožavaju ličnu slobodu pojedinaca i pravo izbora pitanje je civilizacijskog opstanka našeg društva. Neprihvatljivo je da bilo ko bude onemogućen da učestvuje u izbornom procesu i da bude izložen nasilju zbog izražavanja svog stava. Nasilje u našem političkom životu Srbije postaje svakodnevna pojava i protiv toga ćemo se najsnažnije boriti", ističe se u saopštenju SDS.

Ta stranka je ponovo pozvala opozicione stranke da koordiniraju svoje aktivnosti i da se zajedno reaguju i u ovakvim situacijama i u procesu kontrole izbora.

"Solidarišemo se sa kandidatom koalicije 'Moramo' i nastavljamo da se borimo za pravo svih da kandiduju i izražavaju svoje ideje i stavove bez straha", ističe SDS.

Više informacija o izborima potražite na stranici Izbori 2022.

Komentari

Vaš komentar