Kamberi ipak izlazi na još jedne ponovljene izbore

Parlamentarni izbori 24. maj. 202207:072 komentara
Podeli:
Šaip Kamberi
Izvor: N1

Prvi na listi Koalicija Albanaca doline Šaip Kamberi rekao je Regionalnoj informativnoj agenciji JUGpress da će ta lista ipak učestvovati na, po drugi put, ponovljnim izborima na jednom biračkom mestu u Osnovnoj školi "Muharem Kadriu" u Velikom Trnovcu.

Kamberi je u ponedeljak uveče kazao da je odluka o tome doneta na sastanku stranačkih organa Partije za demokratsko delovanje (PDD) i koalicionih partnera iz Demokratske partije i Pokreta za demokratski progres.

Pročitajte još:

On je na Fejsbuku napisao da „Trnovac ne priznaje predaju“ i da „Dolina nije podložna SPS-u Dačića i njegovih partnera“.

„Treći put pobediće volja Albanaca. Učešće na nametnutim izborima je odluka sa sastanka struktura PDD i zaključak sa sastanka sa partnerima Koalicije Albanaca. Nastavljamo borbu za dostojanstveno parlamentarno predstavljanje. Cilj koji ćemo ostvariti i pored institucionalnog protivljenja“, napisao je Kamberi.

Ponovljni izbori u Velikom Trnovcu biće održani u petak, 27. maja.

Na već jedanput ponovljenim izborima na ovom biračkom mestu Kolacija Albanaca doline je osvojila jedan poslanički mandat i on je trebalo da pripadne Šaipu Kamberiju. Žalbu ne nepravilnosti na ovom biračkom mestu podneo je SPS, a odbacila je Opštinska izborna komisija u Bujanovcu. SPS se žalio RIK-u koji je tu žalbu prihvatio, a Upravni sud je odbio žalbu Koalicije Albanaca doline na odluku RIK-a.

RIK je zatim zakazao nove izbore.

Konačni rezultati parlamentarnih izbora održanih u Srbiji 3. aprila još nisu poznati jer se čeka da se završi izborni proces na jednom biračkom mestu u Velikom Trnovcu.

Komentari

Vaš komentar