Đilas: Imate protiv čega da glasate – protiv haosa u državi

Parlamentarni izbori 25. mar 202221:3319 komentara
Podeli:
Izvor: Stranka slobode i pravda

"Imate protiv čega da glasate - protiv haosa u državi, a imate i za šta da glasate - za uvođenja reda u državi", poručio je Dragan Đilas u Boru na svečanoj konvenciji liste Marinika Tepić - Ujedinjeni za pobedu Srbije, saopštila je ta koalicija.

„Glasate protiv malih plata, protiv kolonizacije Srbije, protiv inflacije i korupcije, protiv uništenja EPS-a, protiv rasprodaja prirodnih bogatstava koje imamo – protiv lošeg života“, rekao je Đilas.

Dragan Đilas je rekao da ima i za šta da se glasa i to „za povećanje plata svima za 12%, za garantovane otkupne cene i subvencije u poljoprivredi, za to da proizvodimo srpski traktor, da olakšamo preduzetnicima i uložimo u njih, a ne u strane investitore, za povratak u većinsko državno vlasništvo kompanija koje koriste prirodne resurse – za dobar život“.

Univerzitetski profesor Čedomir Čupić rekao je Boranima da imaju „dva bogatstva, prvo prirodno bogatstvo, ono koje liči na sunce i drugo ljude – 28 nacija“.

„Oba ova bogatstva su ugrožena. Ugrozila ih je samovolja i jedan uzurpator koji uništava vaše prirodno bogatstvo i vas kao ljude. I to više ne smemo dozvoliti. Nemam ništa protiv stranih investitora, ali mora da se zna ko su i zašto dolaze i zašto prirodno bogatstvo ne ostaje srpsko, a ugovori moraju biti javni. Ne sme se dozvoliti sa se prirodno bogatstvo izgubi za minut, nekada je bolje i ne dirati ga“, rekao je Čupić.

On je naglasio kako je podržao opoziciju jer zna da će se oni sutra boriti isključivo za javni interes i „zato što su to ljudi koji će kada osvoje vlast da budžet naprave kao stakleni džep, da vidimo šta sve u njega ulazi i kuda novac ide“.

„Zato je važno izaći na izbore i poslati ovu vlast u prošlost“, zaključio je Čupić.

Branimir Jovančićević kandidati liste „Ujedinjeni za pobedu Srbije“ rekao je u Boru da kandidati te liste u zemlju vraćaju „normalan višestranački politički sistem“.

„Parlamentarna listu koju predvodi Marinika Tepić, kao i general Zdravko Ponoš, novi predsednik Srbije, vraćaju dostojanstvo Srbiji i njenim građanima, vraćaju slobodu u kojoj će najbolji odlučivati. A u takvom ambijentu biće potpuno normalno da se dobro definisanim strategijskim pristupom u oblasti životne sredine i njene zaštite brojni problemi reše“, istakao je Jovančićević.

Sve o izbornoj kampanji i aktivnostima kandidata, stranaka i koalicija čitajte na našoj stranici Izbori 2022.

Komentari

Vaš komentar