Olenik: Vučić rekao da smo anomalija, ne bih zamerio Žigmanovu da uzme funkciju

Izbori 2022 11. apr 202213:25 > 14:535 komentara
Izvor: N1

Aleksandar Olenik sa liste "Zajedno za Vojvodinu - Vojvođani" kaže za N1 da "nije uopšte realno" da ta lista da podršku novoj vlasti. "Rekao je (Aleksandar Vučić) da smo mi anomalija, što je istina, to je najbolja čestitka koju smo dobili od završetka izbora. Mi jesmo anomalija u odnosu na sve opcije koje su ušle u skupštinu. Mi smo za sankcije Rusiji, što se tiče učešća u Vladi, ono je nemoguće iz puno razloga", rekao je.

Dodaje da je prvi na listi te koalicije Tomislav Žigmanov, koji predstavlja hrvatsku zajednicu, rekao da treba razgovarati i da je posao političara da razgovaraju.

Bio bih iznenađen da bude bilo šta više od razgovora. Ne bih mu zamerao (da uzme funkciju). Apsolutno je nerealno, ali u životu je sve moguće. Sarađujemo godinama sa njim, znam njegove stavove, oni su suprotni stavovima Aleksandra Vučića. Politika Vučića će ostati ista, samo će tražiti druge partnera“, rekao je Olenik i dodao da sebe može da zamisli kako podržava neke konkretne stavove predsednika Srbije.

„Pozivamo Vučića da to uradi, obe ruke ću da dignem. Deset godina vlasti su pokazale da on to neće raditi, biće nateran da neke korake povuče, to ćemo podržati, vršićemo pritisak da se to desi, ali da učestvujemo u njegovoj vlasti, to ne“, rekao je dodajući da je udaljavanje od Rusije u interesu svih građana i da nije bitno ko je na vlasti.

Kaže da ne vidi zašto Dragan Đilas i Aleksandar Vučić ne bi napravili koaliciju.

„Vučić neće sankcije Rusiji, Đilas neće sankcije Rusiji, Vučić je protiv Evropske unije, Đilas je protiv Evropske unije. Jeste preuranjeno, trebalo je da sačekaju da se završe izbori. Pošto imaju istu politiku, u pitanju je personalni sukob, ne vidim zašto ne bi ušli u koacliju“, kazao je.

Olenik kaže da će novi saziv parlamenta biti „normalniji“ u odnosu na odlazeći.

„Mi jesmo ‘anomalija’, biće burnih reakcija na naše stavove, mi govorimo realnost. Morate njih da pitate da li će biti pristojniji, nisam siguran da li će oni koji su bili najvulgarniji biti u novom sazivu, ako budu onda će to biti cirkus. To ostaje da se vidi, to je pitanje za njih, mi ćemo mirnoi kulturno da iznosimo svoje stavove“, zaključio je Aleksandar Olenik.

Celo gostovanje možete pogledati u okviru emisije N1 Studio Live:

Sve o rezultatima izbora i reakcijama čitajte na našoj stranici IZBORI 2022.

Komentari

Vaš komentar