Lider NS: Netačne informacije da su raspuštena četiri odbora stranke

Izbori 2022 12. apr. 202213:312 komentara
Podeli:
narodna stranka, narodna stranka logo
Izvor: N1

Lider Narodne stranke (NS) Vuk Jeremić izjavio je da nisu tačne informacije objavljene u medijima da su raspuštena četiri odbora te stranke zbog učešča u kampanji predsedničkog kandidata Zdravka Ponoša.

Demantujem informaciju koja je plasirana preko dnevnog lista Danas u vezi raspuštanja četiri odbora NS zbog učešća u kampanji Zdravka Ponoša. To je neistinata informacija i žao mi je što pre objavljivanja niko iz NS nije pozvan da proveri tačnost informacije, rekao je Jeremić i dodao da je „raspušten samo jedan odbor zbog stvari vezanih za poštovanje unutarstranačke procedure“.

Povezane vesti

„Sva ostala Povereništva NS i dalje su u punoj funkciji. Ponosan sam na učinak NS tokom izbora i doprinos zajedničkoj borbi protiv autokratskog režima“, rekao je Jeremić i dodao da iza njega stoje ljudi koji su bili savetnici zajedničkog predsedničkog kandidata, ali i predstavnici odbora stranke „koji su skupljali potpise, branili kutije i svaki dan bili na terenu“.

"Ja sam takođe, iako nisam javno nastupao jer sam dao reč da to neću činiti, učestvovao u kampanji. Obišao sam preko 70 opština i gradova, a oni koji su sa mnom bili o tome mogu da posvedoče", rekao je Jeremić.

On je dodao da nije planirao javno obraćanje dok ne bude okončan izborni proces, pre svega u Beogradu gde više od 11 posto gradova GIK nije uvela. "Ne znamo, dakle, koji su rezultati gradskih izbora. Možemo da čujemo od političkih aktera da je rezultat izjednačen, da je 55 - 55 u odbornicima. Mi o tome nemamo informaciju - GIK nije objavila tu informaciju i apsolutno je neprimereno prejudicirati konkretne rezultate dok ne budu objavljeni i ne bude konstitutisana Skupština grada, da se vidi raspodela mandata...", kaže

Preneo je i da će prema informacijama koje je dobila njegova stranka iz GIK-a, konstitutivnom sednicom Skupštine grada predsedavati Vladeta Janković kao najstariji kandidat za gradskog odbornika.

"Mislim da bi bilo normalno da Vladeta Janković dobije priliku da razgovara sa svim odborničkim grupama" i da pokuša da se utvrdi da li postoji funkcionalna većina za formiranje gradske vlasti. "Tu informaciju dobili smo iz GIK-a nezvaničnim putem i želim da se ogradim", rekao je Jeremić i dodao da sve i da nije u pitanju Janković iz NS smatraju da treba voditi računa o poštovanju zakona i procedure.

"NS se zalaže za to da se u Srbiju vrati normalnost i funkcionisanje državnih institucija, da bude sve po slovu zakona, a ne da politika i država kao do sada budu privatizovane", naglasio je.

Komentari

Vaš komentar