Koalicija Moramo podržala štrajk poštara

Izbori 2022 03. mar 202217:11 > 17:123 komentara
Podeli:
Izvor: twitter.com/MORAMO2022

Zeleno-leva koalicija "Moramo" podržala je štrajk poštara i naglasila da svi radnici i radnice moraju da imaju sigurne ugovore i dostojanstvene zarade, a javna preduzeća moraju da posluju profesionalno i efikasno.

„Moramo“ je podržao zahteve da se poštarima povećaju za 17 odsto, da se zaposleni koji dve ili više godina rade na određeno prime u stalni radni odnos, i da se radnicima sa najnižom zaradom isplati jednokratna solidarna pomoć u iznosu od 20.000 dinara.

Povezane vesti

„Moramo“ naglašava da Poštu, javno preduzeće od strateškog značaja za zemlju, aktuelna vlast gura u ambis.

Dodaje se da su radnice i radnici angažovani kroz nesigurne ugovore o privremenim i povremenim poslovima, i da se njihove zarade kreću oko 40.000 dinara.

„Zarade poštara danas su ispod nivoa minimalne potrošačke korpe i nisu dovoljne da zadovolje njihove osnovne egzistencijalne i socijalne potrebe. Istovremeno, vladajuća partija u ovom javnom preduzeću nemilice zapošljava svoje kadrove. Umesto da se obezbede adekvatni uslovi rada za ljude koji svakodnevno pružaju usluge stanovništvu Srbije, Pošta, na čijem čelu sedi Zoran Đorđević, nekadašnji ministar rada, koristi sredstva za namirivanje partijskih uposlenika“, navedeno je.

Komentari

Vaš komentar