Jugović (SNS): Racionalno ponoviti izbore u Beogradu, koalicija sa SPS pristojna

Izbori 2022 08. apr. 202217:53 > 21:5515 komentara
Podeli:
bratislav jugović
Izvor: N1

Ponavljanje izbora u Beogradu bilo bi racionalno, a lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić treba da bude “u igri” za mesto premijera, izjavio je član Glavnog odbora SNS Bratislav Jugović.

Povezane vesti:

“Bilo bi pristojno da idemo s njima (SPS) u koaliciju zato što je Socijalistička partija podržala Aleksandra Vučića za predsednika Srbije”, kazao je Jugović u emisiji dan uživo na N1.

Na pitanje da li će biti ponivljeni izbori u Beogradu, kaže da bi to bilo “racionalno”.

“Ako mi budemo imali većinu to će biti tesna većina, to nije dobro za Beograđane. Sa druge strane, ako bi skupštinsku većinu imao taj ‘šareniš’ (opozicija)… I to bi bila tesna većina”, kazao je on.

Smatra da “u igri” za premijera treba da bude lider socijalista Ivica Dačić, ali i guvernerka Narodne banke Jorgovanka Tabaković iz SNS.

Prema njegovim rečima, premijer treba da bude neko ko je iskusan na političkoj sceni, i ko je u političkoj karijeri nekada bio i opozicija.

Ideja da SPS podrži manjinsku vladu u kojoj ne bi imao ministara bi bilo najpoštenije, kao što je rekao programski direktor Demostata Zoran Panović, ali ne bi bilo najmudrije i sumnjam da će se to dogoditi, ocenio je Jugović.

“Postoje veliki izazovi u svetu, države gde dva litra ulja košta 12 evra. Mi moramo da imamo stabilnu vladu i političku scenu”, rekao je on.

Upitan da prokomentariše pojedine zahteve za ponavljanjem parlamentarnih izbora, rekao je da bi to bila “besmislica”.

Govoreći o ponavljanju izbora u glavnom gradu, kaže da u tom slučaju SNS može da izađe sa boljim timom.

Na pitanje o svojoj ranijoj izjavi o odgovornosti premijerke Srbije i šefice Gradskog odbora SNS Ane Brnabić za loš rezultat, kazao je da to “misle i ostali”, samo je on jedini rekao javno.

Ocenio je da u političkoj borbi ne treba zaboravljati prvoborce, a na pitanje da pojasni, rekao je: “Meni predsednik Aleksandar Vučić uvek odgovori na poruku, a tamo neki novajlija u SNS, do njega je teže doći nego do Putina i Bajdena”.

Ipak ističe da ne postoje podele u SNS, ali da postoje određena “strujanja” što smatra da je normalno u tako velikoj stranci.

Jugović takođe kaže da ne misli da je Aleksandar Šapić bio loš kandidat za gradonačelnika Beograda, niti da snosi najveću odgovornost za rezultat samo zato što je on bio kandidat.

Ocenio je i da, na osnovu rezultata u Beogradu, građani misle da zaslužuju bolju vlast od aktuelne, ali ne i da imaju dobar stav prema opoziciji.

Opozicija je roba sa ograničenim rokom trajanja, vrlo kvarljiva i sumnjam da mogu da se dogovore, kazao je Jugović.

Sve najvažnije informacije pratite u našem BLOGU UŽIVO i na stranici IZBORI 2022. 

Komentari

Vaš komentar