Jovanović: Spremamo se za opoziciono delovanje u Beogradu

Izbori 2022 11. apr. 202212:19 > 12:2038 komentara
Podeli:
Izvor: Tanjug/ Sava Radovanović

Miloš Jovanović, predsednik DSS i jedan od lidera koalicije NADA, izjavio je za portal Nova.rs da ne zna kako su njihovi predstavnici glasali sinoć u Gradskoj izbornoj komisiji, ali ističe da su dobili jasna uputstva da rade isključivo po zakonu. Podsetimo, GIK je sinoć odbio sve prigovore opozicionih lista “Ujedinjeni za pobedu Beograda”, “Moramo” i “Ajmo ljudi”, a pojedini opozicionari navode da su predstavnici Zavetnika i koalicije NADA uz one iz vladajuće većine glasali su protiv usvajanja prigovora.

Da je bilo tako, rekao je i Radomir Lazović iz koalicije “Moramo”.

Upitan da li su ovi navodi tačni, Miloš Jovanović navodi da ne zna, ali da su njihovi predstavnici u svim telima dobili su jasna uputstva da rade isključivo po zakonu i onom što je uobičajena praksa.

“Mora da se prekine sa politizacijom GIK-a i RIK-a. Ne pravi se cirkus da bi se pravio cirkus. Pride, jasno je da opozicione stranke nemaju većinu u gradskom parlamentu. Nema doduše ni vlast, doduše mogla bi da namakne i već je namakla. Sve je jasno. Spremamo se za opoziciono delovanje, kako u Beogradu, tako i u Republici. Mislim da je vreme da se sa raznim cirkusima prekine, da se radi onako kako se radi u normalnim državama, po zakonu i shodno svim pravilima”, kaže Jovanović.

Opširnije o ovome pročitajte na portalu Nova.rs

Komentari

Vaš komentar