Grbović: Ne postoje legitimna opravdanja za apstinenciju glasača

Izbori 2022 16. mar. 202208:506 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Predsednik Pokreta slobodnih građana i kandidat za narodnog poslanika koalicije Ujedinjena Srbija Pavle Grbović ocenio je da je za pobedu opozicije u Beogradu ključna izlaznost birača, kao i da "ne postoji ni jedno jedino legitimno opravdanje za apstinenciju".

Grbović je za list Nova rekao da lista „Ujedinjeni za pobedu Beograda“ koju predvodi Vladeta Janković nudi ozbiljnu alternativu sadašnjoj gradskoj vlasti, ali da ima i sasvim dovoljno drugih opozicionih opcija i kandidata.

Povezane vesti

„Jedino što nikako ne mogu da razumem je da bilo koji građanin Beograda tog dana ne izađe na izbore“, kazao je on.

Ocenio je da bi "Ujedinjeni za pobedu Beograda", zajedno sa drugim opozicionim listama, mogli da u Beogradu imaju više glasova od Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije.

"Najveću opasnost trenutno predstavlja mogućnost rasipanja glasova, ukoliko neke od lista ostanu ispod cenzusa", rekao je Grbović.

Naglasio je da mu optimizam uliva stanje na terenu, u celoj Srbiji, i dodao da koji god grad da su posetili, sale su bile "prepune".

"I prvi put od ljudi ne čujem koliko je teško, već koliko su uvereni u pobedu. Parališući strah iz prethodnog perioda se polako pretvara u motivaciju i to je odličan znak", istakao je Grbović.

Sve o izbornoj kampanji i aktivnostima kandidata, stranaka i koalicija čitajte na našoj stranici Izbori 2022.

Komentari

Vaš komentar