DSS: Ne želimo u političko blato

Izbori 2022 12. apr. 202211:52 > 11:554 komentara
Podeli:
Izvor: Tanjug / Sava Radovanović

Optužbe pojedinih opozicionih takozvanih lidera i liderčića na račun Demokratske stranke Srbije, kojima se javnost obmanjuje o načinu glasanja našeg predstavnika u Gradskoj izbornoj komisiji, neistinite su, besmislene, politikantske i iznete u nameri da se našoj stranci nanese politička šteta, saopštila je DSS.

Poslednji je trenutak da stranke nedorasle izazovima pred kojima se naše društvo i država nalaze i njihovi nezreli, kratkovidi, neodgovorni lideri prestanu sa trovanjem javnosti i zamajavanja građana skrivanjem istine lažnim optužbama i podmetanjima na račun drugih, navodi se u saopštenju.

Demokratska stranka Srbije poručuje da „u tom političkom blatu“ neće učestvovati, već će se rukovoditi načelima i željom da se Srbiji uredi kao pravna i demokratska država.

U saopštenju DSS ukazuje da opozicija nema većinu za formiranje vlasti u Beogradu, jer je odnos odbornika vlasti i opozicije 55-55, a eventualni prelazak cenzusa liste „Ajmo ljudi“ posle ponovljenih izbora, pa i na 200 mesta, ne bi suštinski ništa promenio, jer su pojedini odbornici opozicije već javno izneli stav da neće podržati formiranje vlasti koju bi činile sve do sada opozicione stranke.

Da je to tako svestan je i Dragan Đilas, zbog čega i insistira na novim gradskim izborima u celini, a sve beskrupulozne neistine o odlučivanju na sednicama GIK-a čini čini besmislenim, navodi se u saopštenju i dodaje da su tri moguća izlaza iz sadašnje situacije - tesna većina vlasti, velika koalicija ili novi izbori.

Demokratska stranka Srbije ističe da Gradska izborna komisija broji 25 članova, ali član liste „Suverenisti“ ne učestvuje u njenom radu, već rade 24 člana,od kojih je jedan iz koalicije NADA i od njegovog glasanja nikada nije zavisila odluka GIK.

Predstavnik DSS u GIK-u, dodaje se, donosi odluke i glasa isključivo na osnovu zakona, pa je za pojedine prigovore opozicije glasao za, dok je u nekim bio uzdržan ili je glasao protiv – onako kako zakon i savest nalažu.

GIK nije i ne sme biti poprište političke borbe u kom nezadovoljne stranke vlasti i opozicije pokušavaju da ostvare ono što nisu uspeli na izborima, poručili su iz DSS.

Sve o rezultatima izbora i reakcijama čitajte na našoj stranici IZBORI 2022.

Komentari

Vaš komentar