Đorđević umesto potpisa predao RIK prazne kutije i nalepnice sa Vučićevim likom

Izbori 2022 12. mar. 202216:1931 komentara
Podeli:
Izvor: BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC

Članovi pokreta Oslobođenje, umesto potpisa podrške kandidaturi lidera tog pokreta Mlađana Đorđevića za predsednika Srbije, predali su Republičkoj izbornoj komisiji prazne kutije i nalepnice s likom predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa natpisom "Izdajnik".

Đorđevića je u RIK, u zakazanom terminu, dočekao član RIK Srđan Zoraja, koji je kazao da je potez Oslobođenja zloupotreba institucija Republike Srbije.

Đorđević je novinarima ispred RIK rekao da u zemlji u kojoj je „sve zloupotrebljeno“, ovo najmanje što je moglo da se uradi kako bi se ukazalo na „besmislenost“ predstojećih izbora, raspisanih za 3. april.

„Mafija se ne pobeđuje na izborima“, rekao je Đorđević i najavio borbu posle izbora kroz građansku neposlušnost.

On je optužio Vučića za izdaju zato što se Srbija, u okviru Ujedinjenih nacija, pridužila osudi invazije Rusije na Ukrajinu i izneo je tvrdnju da će Srbija uvesti i sankcije Rusiji nakon izbora, kako je rekao, "farse na kojoj se unapred zna pobednik".

Đorđević je ocenio da će se tim potezima protiv Rusije ugroziti interesi Srbije na Kosovu i Metohiji, Republici Srpskoj i u Crnoj Gori.

On je najavio da će Oslobođenje podržati najavljenu protestnu vožnju podrške Rusiji u Beogradu, zakazanu za sutra u 16 časova.

"Da podržimo borbu protiv nacista i fašista koji vladaju Ukrajinom", dodao je on.

Sve o izbornoj kampanji i aktivnostima kandidata, stranaka i koalicija čitajte na našoj stranici Izbori 2022.

Komentari

Vaš komentar