Dačić: Nije bilo razgovora sa SNS o kadrovskim rešenjima

Izbori 2022 22. maj. 202221:16 > 22:2112 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Predsednik Skupštine Srbije i lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je da izborni proces nije završen i još nije bilo razgovora sa Srpskom naprednom strankom o kadrovskim rešenjima.

Dačić je u emisiji Hit tvit na TV Pink rekao da predsednik Republike treba da položi zakletvu za novi mandat, ali nije bilo očekivano da to učini pred starim sazivom parlamenta, a to će upravo biti slučaj, jer parlamenarni izbori još nisu završeni.

Ne zavisi mnogo toga od nas, jer to nije pitanje matematike, rekao je Dačić, koji je napomenuo da je SPS već 10 godina u koaliciji sa SNS i Aleksandrom Vučićem i prošle godine je dogovoren nastavak saradnje, što je rezultiralo da Vučić bude zajednički predsednički kandidat.

A, sada šta će ko biti, ne učestvujem u tome, samo čitam po novinama. Imajući u vidu iskustva od ranije, ono što se piše se uglavnom ne dešava, rekao je Dačić i naglasio da on ništa nije govorio o tome.

Šta će EU i Zapad da predlože Srbiji?

Dačić je ocenio da je rukovodstvo Srbije pronašlo pravu meru kada je reč o zahtevima Zapada da se uvedu sankcije Rusije, dok lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak smatra da je uvođenje sankcija Moskvi „civilizacijski čin“.

Dačić je, u emisiji Hit tvit na TV Pink, rekao da se vrši veliki pritisak na predsednika Srbije, dodajući da je državno rukovodstvo na sednici Saveta za nacionalnu bezbednost donelo zaključke vodeći se interesima Srbije.

Srbija je osudila akt kršenja teritorijalnog integriteta Ukrajine, ali nije uvela restriktivne mere Moskvi, podsetio je Dačić.

Prema njegovim rečima, prioriteti Srbije su članstvo u Evropskoj uniji i zaštita teritorijalnog integriteta.

Srbija se usaglasila sa pojedinim rezolucijama, ali nismo uvodili restritkivne mere, jer ovde fali odgovor na drugi deo pitanja, a to je šta će EU i Zapad da predlože Srbiji, predočio je Dačić.

Da li to znači ubrzanje našeg puta, koliko i kada? Drugo pitanje je šta se dešava sa Kosovom, naveo je on i istakao da bi Srbija o temi sankcija Rusiji trebalo da se vodi racionalno.

Mislim da su predsednika Vučića stavili u tešku poziciju i umesto da sada to pitanje ne pokreću, oni kažu uvedite sankcije, a mi ćemo primiti Kosovo u Savet Evrope, naglasio je Dačić.

Srbija reaguje na jedini mogući način, smatra on.

Čanak je rekao da je uvođenje sankcija Rusiji civilizacijski čin,čime bi Srbija pokazala da je na pravoj strani istorije.

Komentari

Vaš komentar