Čitateljka N1 iz Grčke: Ne možemo da glasamo u Atini, bićemo fantomski birači

Izbori 2022 31. mar. 202214:3515 komentara
Podeli:
Referendum, kutija, glasanje
Izvor: N1

Redakciji portala N1 javila se čitateljka iz Grčke koja kaže da, iako se ambasadi u Atini prijavila na vreme, neće moći da glasa na izborima 3. aprila, jer se, kako joj je rečeno, nije prijavilo neophodnih 100 glasača.

„Živim i radim u Atini poslednjih 12 godina. Za razliku od prethodnih, ove godine sam bila vrlo odlučna u nameri da glasam u nedelju na izborima u ambasadi u Atini“, rekla je ona.

Ona kaže da se prijavila po protokolu do 12. marta i da je očekivala da joj stigne poziv iz ambasade u nekom trenutku.

„Zaista, stigao je poziv, ali ne iz ambasade u Atini već iz konzulata u Solunu, da me očekuju u nedelju od 9-19h. Poslala sam im mejl da su napravili najverovatnije grešku i da sam ja prijavljena u Atini, a ne u Solunu. Odgovor nije stigao. Dva dana sam zvala ambasadu – niko se ne javlja što ranije nikad nije bio slučaj“, dodala je čitateljka N1.

Kazala je da je kontaktirala i konzulat u Solunu, da joj se javila se službenica kojoj, kako je rekla, to nije prvi poziv sa istim pitanjem.

„Objašnjava mi da do zabune nije došlo, da se može glasati samo u Solunu, jer dobili su instrukcije da u Atini ne može. Pitam zašto, nas je ovde više od 30.000, ona kaže da se nije prijavilo neophodnih 100 glasača. Jasno mi je da će nas tridesetak hiljada postati fantomski glasači u Solunu. Dokle više? Šta treba da se uradi da imamo i to malo dostojanstva da nas puste da glasamo za koga hoćemo tamo gde živimo?“, pita se čitateljka N1.

Sve o izbornoj kampanji i aktivnostima kandidata, stranaka i koalicija čitajte na našoj stranici Izbori 2022.

Komentari

Vaš komentar