Brnabić: SNS ima jasnu većinu i za Skupštinu Srbije i Skupštinu grada Beograda

Izbori 2022 13. apr. 202216:04 > 16:2812 komentara
Podeli:
Ana Brnabić
Izvor: Tanjug/Jadranka Ilić

Premijerka Vlade Srbije i funkcionerka Srpske napredne stranke Ana Brnabić izjavila je da je "SNS pobednik izbora održanih 3. aprila", kao i da ima "jasnu većinu i za skupštinu Srbije i za skupštinu grada Beograda".

„Ne postoji razdor u stranci jer smo mi pobednici. Da li je neko očekivao bolji rezultat – jeste. I ja sam želela bolji rezultat i razgovaraćemo o tome šta smo mogli bolje“, rekla je Brnabić.

Na pitanja N1 o zahtevu Dragana Đilasa, na koga misli kad kaže da SNS ima većinu, kao i da li je Aleksandar Šapić i dalje opcija za prvog čoveka Beograda, Brnabić je odgovorila da će, „kada budu imali informacije koje budu želeli da podele sa medijima, podeliće ih sa medijima“.

Upitana da prokomentariše kritike stranačkog kolege Bratislava Jugovića, da je ona krivac za loš izborni reziltat u Beogradu, Brnabić je rekla da se o svemu može razgovarati, da je otvorena za sve vrste kritike i da o Jugoviću neće u javnosti govoriti ništa loše.

Na pitanje da prokomentariše novinske natpise da će u budućnosti biti ambasadorka, premijerka je odgovorila da nije planirala da napušta zemlju, a da se za Vladu Srbije još uvek ne zna.

Ministar prosvete i funkcioner Socijalističke partije Srbije Branko Ružić je tom prilikom rekao da je preuranjeno govoriti o budućim koalicijama, ali da su SPS i Jedinstvena Srbija zadovoljni što su deo pobedničkog tima.

Ružić je dodao da je za SPS važno što je povećao broj glasača za više od 100.000 hiljada.

Brnabić i Ružić prisustvovali su otvaranju nove zgrade Fakulteta organizacionih nauka.

Sve vesti o izborima pročitajte na stranici IZBORI 2022.

Komentari

Vaš komentar